Cotizația primăriei către Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană va crește de 35...

Cotizația primăriei către Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană va crește de 35 de ori. Vezi DEZACORDUL prin care este explicată necesitatea suplimentării sumei

2
DISTRIBUIȚI

timisoara capitala culturala01_resize

Primăria Timișoara ar putea crește substanțial contribuția către Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană, al cărei membru fondator este. Măcelărind limba română prin intermediul unui proiect care va ajunge pe masa aleșilor locali, municipalitatea anunță „candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021 este un demers al oraşului, susţinut în primul rând de Primăria Municipiului Timişoara, prin Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană, al cărui membru fondator este”.

„Competiţia pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021 a fost lansată de către Ministerul Culturii în decembrie 2014, având ca termen limită de depunere a dosarului de candidatură pentru etapa de preselecţie data de 10 octombrie 2015. Lunile care urmează sunt extrem de importante pentru dezvoltarea conceptului, a programelor culturale, a creării parteneriatelor, a strategiei de implicare a cetăţenilor şi a întăriri capacităţii instituţionale a unităţii de management de creare a conţinutului dosarului de candidatură al Timişoarei pentru etapa de preselecţie.


Acesta se va elabora şi va fi implementat de Asociatie, în numele oraşului. În perioada octombrie – noiembrie 2015 va avea loc pregătirea susţinerii candidaturii în faţa juriului de concurs format din 10 experţi internaţionali şi 2 experţi nominalizaţi de Guvernul României. În anul 2016 va continua evaluarea dosarelor de candidatură, în două etape, iar la începutul anului 2017 va fi anunţat oraşul cîştigător. Până în 2017 principalii finanţatori ai acestui demers sunt din mediul local, Primăria Municipiului Timişoara având un rol esenţial. Dupa 2017 candidatura selectata va primi finanţare atât din plan local şi judeţean, cât şi din partea Guvernului României şi de la Uniunea Europeană”, se arată în proiect.

Practic, pentru susținerea financiară a demersurilor necesare pentru intrarea în competiție, prin proiectul care va fi supus la vot în următorul plen se cere „emiterea unei hotărâri de Consiliu Local prin care să se aprobe modificarea cuantumului cotizaţiei anuale a Municipiului Timişoara la Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană, aprobat prin HCLMT nr. 250/ 2011 şi modificat prin HCLMT nr.271 / 2013, de la 12.000 lei la 420.000 lei”.

2 COMENTARII

  1. Mare realizare „jurnalistica”. Dupa zicala „rade ciob de oala sparta”, s-a trezit „duduia jurnalista” care mănâncă „rahat” in articole, nu se documentează din cel putin 3 surse credibile pentru realitatea informatiilor pe care le „azvârle” in articolele de multe ori inventate si mai si macelareste limba romana in „articolele” scrise de dumneaei sa comenteze.
    Un citat din propriul articol al exponentei jurnalistiilor de umplutura: „în legătură cu starea deplorbilă”.
    Sa mai zică cineva ca romanul nu s-a născut carcotas si cauta nod in papura. Asta-i tot ce a inteles din articol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.