Cu bicicleta prin junglă. Cum arată, la ieșirea din Timișoara, controversata pistă...

Cu bicicleta prin junglă. Cum arată, la ieșirea din Timișoara, controversata pistă de biciclete care duce spre Serbia GALERIE FOTO

3
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1161872774">

buruieni pista biciclete (7)

Una din cele mai controversate piste de biciclete ale Primăriei, amenajată pe malul Begăi, nu se mai vede de bălării. Pista care continuă de la Podul Modoș este trasată șerpuit, pe alocuri în unghiuri de 90 de grade. Practic niciun biciclist nu poate parcurge traseul decât dacă se oprește, pentru a reduce viteza.

Executanții pistei au trasat-o de parcă erau beți, această porțiune din pista de biciclete nefiind singura desenată aiurea pe malul Begăi.

IMG_0328Mai nou, după ce administrația timișoreană a rămas fără contract de îngrijire a spațiilor verzi, pistele imposibile sunt de nevăzut, sub invazia buruienilor. Năpădită de iarbă, scaieți și alte buruieni înalte pe alocuri de un metru, pista bicicliștilor de după Podul Modoș e ca o invitație în „junglă”. Mai spunem și că vegetația e plină de insecte pișcătoare și alte animale de speriat.

Reprezentanții Primăriei Timișoara ridică din umeri și spun că situația se va rezolva atunci când se va finaliza licitația pentru îngrijirea spațiilor verzi.

Până atunci, reamintim explicațiile primarului Nicolae Robu, cu privire la necesitatea de a fi desenat piste care șerpuiesc în 90 de grade: „Proiectanții mi-au spus că ele sunt realizate pentru a lungi traseul, pentru a-i determina pe bicicliști să circule cu viteză mai mică, dar și pentru a da un farmec în plus promenadei cu bicicleta, altfel ar fi monoton dacă pista ar fi în linie dreaptă. Personal, eu nu împărtășesc aceste idei”.

3 COMENTARII

  1. un proiect asa de dragut sa trsansformat intr-un fiasco datorita incompetentei proiectantului.Intradevar parca erau beti cu totii inclusiv cel care a dat avizul de la primarie.

  2. Se face atat tam-tam in privinta tuturor palmierilor, cursului begai si acum a pistei incat incep sa cred ca voi jurnalistii nu sunteti pusi decat sa dati in cap acestui primar. Bun, rau.. asa cum e, daca vreti sa il schimbati mai asteptati pana la sfarsitul mandatului si apoi puneti intrebari in privinta muncii depuse anii cat a stat. Criticile astea nu aduc decat ura societatii si nu se va rezolva ceva
    Cine vrea sa se plimbe cu bicicleta se poate plimba si pe acea pista, cine e nemultumit de ea.. sa pedaleze in sufragerie.

  3. Cred ca este vorba de o confuzie. Fotografiile anexate articolului nu fac referire la pista de ciclism, ci la trotuar, rezervat pietonilor. Pista (asfalt rosu) se afla in imediata vecinatate a canalului Bega. „Gospodarii” locali nu au nicio scuza pentru existenta junglei urbane. In egala masura, la fel de blamabila este si lipsa de profesionalism si neatentia la astfel de detalii a scriitorilor de la ziar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.