David Novacovici, bătut cu brutalitate de membri ai clanului Cârpaci, a acuzat...

David Novacovici, bătut cu brutalitate de membri ai clanului Cârpaci, a acuzat procurori și polițiști că PROTEJEAZĂ agresorii de trei ani. Ce declarații INCENDIARE a făcut la PRESSALERT LIVE VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

david novacovici (6)

David Novacovici, un ţigan din Timișoara, a fost invitat în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, a făcut declaraţii incendiare despre modul în care a fost instrumentat dosarul în care se investighează de trei cum a fost bătut cu bestialitate în stradă, dar agresorii nu au fost  trimiși în judecată nici până acum, deşi sunt cunoscuţi. Mai mult, David Novacovici a făcut acuzații grave la adresa mai multor procurori și polițiști, despre care spune că sunt de partea membrilor din clanul Cârpaci, care l-au bătut cu bestialitate în urmă cu câțiva ani.

Bărbatul a povestit că în data de 8 iulie 2012, în timp ce se afla în piața Mehala, a fost bătut cu parii de către Călin Cârpaci, Ioan Boți și Viorel Cârpaci, pe care acum îl cheamă Viorel Petrici. „Am fost martor într-un dosar, ei au luat o casă și au auzit că sunt martor și m-au bătut. M-au blocat cu mașina lor și au început să dea cu parii în mine. A venit SMURD-ul să mă ia. Nu mai vedeam la un ochi, eram praf, aveam nasul rupt, și acum am cicatrici în cap, am fost lovit cu pari în gât, am fost pur și simplu făcut praf. Poliția a deschis o anchetă, dar de trei ani dosarul este la procuratură, nici acum agresorii nu au fost trimiși în judecată, deși se știe cine sunt”, a povestit David Novacovici. Acesta a susţinut că înainte de a fi atacat a fost ameninţat de mai multe ori de cei din familia Cârpaci, aşa că a depus o plângere la Bucureşti, dar care a ajuns tot la Poliţia Timiş.

Bărbatul a explicat că în 17 august 2012 a mai avut loc un incident, de data aceasta între tatăl și fratele lui și alți membri ai clanului Cârpaci, în parcarea Iulius Mall. „A venit Cârpaci Călin și l-a scuipat pe tatăl meu direct în gură, iar pe fratele și fiul meu i-au luat la bătaie. Când a venit poliția, ei au spus că le-au dispărut 1.700 de euro, un telefon, au susținut că au fost tâlhăriți de ai mei”, a declarat timișoreanul. David Novacovici l-a acuzat pe polițistul Ionuț Bocancea că ar fi fost de partea membrilor din clanul Cârpaci, asta pentru că i-ar fi spus „să-mi văd de treaba mea. M-a chemat în biroul lui și mi-a spus că eu i-am sechestrat, să scriu pe hârtie că nu mai am nimic cu ei, atunci când am depus plângerea la Bucureşti. I-am zis că eu nu aveam cum să sechestrez niște interlopi ca ei. După bătaia de la mall, tot Ionuț Bocancea a luat cazul. I-am spus, cum poți să preiei tot tu cazul, că tu ești omul lor?”.

david novacovici (1)

Timișoreanul a mai explicat că, după aproximativ 15 zile de la incidentul din parcarea Iulius Mall, atât el, cât și fratele și tatăl său au fost chemați la Poliție, reținuți pentru 24 de ore, iar apoi tatăl și fratele lui David Novacovici au fost arestați preventiv pentru 30 de zile pentru tâlhărie. În final, au fost eliberați după trei luni. „Am fost chemat de anchetatorul Raul să spun că unul din frații mei a furat un telefon și mi-a spus că dacă fac asta, nu i se va întâmpla nimic.


Am venit cu avocatul meu, Ion Dincă, care i-a spus că nu acceptăm. Acum, tatăl și fratele meu nu mai sunt acuzați pentru tâlhărie, mai ales că tot scandalul a fost filmat de camerele de supraveghere, s-a văzut că nu s-a întâmplat ce au zis ei”, a mai declarat bărbatul din Timișoara. Novacovici a povestit că acuzația de tâlhărie a fost retrasă după ce avocatul său a obținut de la operatorul de telefonie mobilă un document că pentru numărul de telefon respectiv nu a fost emisă o cartelă nouă după momentul incidentului de la mall, iar când un anchetator a sunat a răspuns unul dintre cei care susținea că a fost tâlhărit.

David Novacovici spune că, în ultimii trei ani, dosarul a fost plimbat de la un procuror la altul, care ar fi făcut presiuni asupra lui să renunțe la acuzațiile făcute împotriva membrilor clanului Cârpaci care l-au bătut cu bestialitate, iar în urma acelui incident a avut nevoie de 75 de zile de îngrijiri medicale. „În 2014, procurorul Damian l-a chemat pe tatăl meu să-i spună să ne împăcăm cu agresorii și totul va rămâne mort. Tata a spus că nu ne retragem plângerea. Totul s-a făcut sub presiune, să ne facă să uităm povestea din piața Mehala. Când au văzut că nu am cedat, au retras acuzaţiile cu tâlhăria. Damian îmi spunea să-mi văd de treaba mea cu martorii şi mi-a spus să nu mergem la televiziune că unele lucruri s-ar putea întoarce”, a spus David Novacovici la PRESSALERT LIVE.

Novacovici a susținut că susținerea celor din familia Cârpaci se datorează și faptul că procurorul Simona Vandici, șef de secție la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, este „naşă la una dintre fetele care sunt surorile celor care m-au agresat. Tot oraşul ştie asta. Uitaţi aici, maşina soţului doamnei procuror fotografiată în curtea pensiunii lui Sâma Rudi, tatăl celor care m-au bătut cu parii”.

Bărbatul spune că a ajuns într-o situație atât de disperată încât a vrut să-și dea foc în fața judecătoriei pentru că „nu mi se face dreptate”. În luna aprilie a acestui an, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a dat o soluție parțială, iar Viorel Petrici, unul din cei trei agresori, a fost scos de sub urmărire penală, procurorul de caz, Ioan Damian venind cu o motivare amplă pentru a motiva clasarea acuzaţiilor în cazul lui Petrici (fost Cârpaci), care este cu antecedente penale. „În altă ordine de idei, din faptul că , în timp ce persoana vătămată fugea urmărită fiind de inculpaţii Cărpaci Călin şi Boţi Ioan, inculpatul Petrici Viorel a alergat şi el odată cu ceilalţi doi inculpaţi, după victimă, dar niciodată primul, ci la urmă, ci doar pentru câteva secunde alături de fratele său Cârpaci Călin, nu se poate trage o concluzie dincolo de orice îndoială asupra intenţiei cu care inculpatul Petrici Viorel a fugit după persoana vătămată” , scrie procurorul de caz, care concluzionează că de fapt cel de-al treilea atacator ar fi fost pacificatorul. Asta în condiţiile în care David Novacovici spune că martorii au declarat, în urmă cu trei ani, că a fost bătut cu bâte de baseball de trei persoane, nu două şi că există declaraţii că s-au cumpărat trei bâte, nu două. „Dacă au fot doi agresori, de ce s-au cumpărat trei pari?” s-a întrebat, retoric, victima.

„ Mi s-a oferit bani, de la familia Cârpaci, prin domnul poliţist Raul, când eram în spital, şi au spus să-mi văd de treaba mea că-mi dau 30.000de euro. Am ajuns să mă lupt cu procurori, judecători, medici. Aceşti Cârpaci au relații, neamuri în justiția de la Timișoara. I-am spus procurorului Damian că dacă nu mi se face dreptate, merg cu familia mea și îmi dau foc în fața tribunalului, nu mai rezist. Uitați ce dreptate îmi fac ei. Nici măcar nu i-au pus la tentativă de omor, deși am fost lovit numai în cap cu bâtele. I-aș ruga frumos pe procurori și judecători să facă dreptate în cazul meu. Vreau să merg până la capăt, până mi se face dreptate. Am mers pe legea românească, că trăim în România, să mi se faca dreptate, şi uitaţi ce păţesc”, a conchis David Novacovici.

3 COMENTARII

    • Dna Mariana fiul avocatului Damian Ionel este avocat nu procuror. Nu ii confundati.

  1. DE CE NU FACI PLINGERE LA DNA SI LA PARLAMENTUL EUROPEAN CA IN TIMISOARA NU VEI PRIMI NICIODATA DREPTATE JUDECATORI ,PROCURORI POLITIA TOTI SUNT CUMPARATI DE FAMILIA CIRPACI

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.