Deputat PSD, trimis în judecată după un accident cu scandal produs la...

Deputat PSD, trimis în judecată după un accident cu scandal produs la sfârșitul anului trecut. Care sunt acuzațiile

0
DISTRIBUIȚI

mircia muntean accident

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată pe deputatul PSD Mircia Muntean, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Potrivit unui comunicat de presă emis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în data de 30 octombrie 2014, polițiștii deveni au fost sesizați că în intersecția semaforizată dintre străzile Zarandului și Mihai Viteazu, pe banda 1 de circulație a sensului de mers Sibiu — Arad, s-a produs un eveniment rutier în care au fost implicate mai multe autoturisme, dintre care unul era condus de inculpatul Muntean Mircia, fost primar al municipiului Deva.

„Din probele administrate în cauză a reieșit că inculpatul, aflat în stare de ebrietate, a intrat în coliziune cu vehiculele aflate în staționare la culoarea roșie a semaforului, venind din spatele acestora și nereușind să oprească la timp autoturismul la volanul căruia se afla, ulterior îndepărtându-se de zona accidentului.


Inculpatul a fost descoperit, după circa 20 minute, încercând să escaladeze un gard împrejmuitor din apropiere și dus la locul accidentului de către un polițist. În buletinul de analiză toxicologică-alcoolemie emis de Serviciul Județean de Medicină Legală Hunedoara, se atestă faptul că inculpatul avea o alcoolemie de 1,30 la mie la prima probă de sânge recoltată, respectiv 1,10 la mie la cea de-a doua probă”, se mai arată în comunicat.

Dosarul a fost înaintat la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar judecătorii vor stabili ce pedeapsă va primi Mircia Muntean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.