Destinul fostului vicepreședinte al CJT, Marian Vasile, la mâna independenților din...

Destinul fostului vicepreședinte al CJT, Marian Vasile, la mâna independenților din CJT. De ce nu revine încă pe postul de consilier al primarului Nicolae Robu

0
DISTRIBUIȚI

marian vasile (4)

Indiferent de situație, liberalul Marian Vasile pare să aibă un loc călduț asigurat.

Vă reamintim că după ce anul trecut acesta a fost schimbat din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, prin constituirea unei noi majorități, Vasile a contestat demiterea sa în instanță pe motiv că procedurile nu au fost legale și a acceptat numirea ca și consilier personal al edilului șef Nicolae Robu. În urmă cu câteva luni, prin decizia a instanței, Vasile a revenit pe scaunul de vicepreședinte al CJT, părăsind poziția de sfătuitor al lui Robu. Vineri însă istoria s-a repetat, de data aceasta pe dos, când Vasile a fost obligat să părăsească din nou scaunul de vicepreședinte al CJT, printr-o sentință definitivă a instanței, care a decis că schimbarea sa a fost legală.


Revenirea acestuia la Primăria Timișoara pare să fie ca și bătută în cuie, singurul lucru care lipsește fiind o dată oficială.

Primarul Nicolae Robu a declarat că „desigur că este nevoie de el la primărie, ca și consilier. Marian Vasile este un om capabil, un om serios și evident că e nevoie, dar dacă poate ocupa funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, asta este prima opțiune și eu o respect. Nu știu, când va reveni, va reveni. Dacă nu reușim să îi schimbăm pe cei doi vicepreședinți pesediști, va reveni. Lucrurile acestea nu se discută, ci se fac. Dacă nu pot fi făcute, nu este nicio nenorocire. Cum am declarat, noi putem să ne vedem de treabă până la alegerile din 2016 și fără să avem neaparat un vicepreședinte de Consiliu Județean sau ambii vicepreședinți, nu e nicio problemă. Marian Vasile poate să facă un lucruri importante, interesante utile și fără să fie vicepreședinte de consiliu județean. Să nu uităm că este un om care a fost șef de promoție la Calculatoare și, prin urmare, nu are niciun risc să nu se poată pune în valoare”.

Practic, pentru a-i schimba pe Călin Dobra și Florian Zanfir liberalii din CJT au nevoie de o alianță cu grupul independenților în care activează Marcel Mihoc, Marina Radu – ex PSD Petru Juravle, Dorel Demea – ex PP-DD și Train Stancu – ex PC. Copreședintele PNL Timiș, Dan Popa, a exclus din start varianta ca PNL să accepte ca un post de vicepreședinte al CJT să revină unui independent în schimbul voturilor necesare pentru debarcarea pesediștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.