Dezvăluiri la PRESSALERT LIVE despre modul cum schimbă șefii din primărie proiectele...

Dezvăluiri la PRESSALERT LIVE despre modul cum schimbă șefii din primărie proiectele din pix. Ce drum HAOTIC va fi amenajat VIDEO

4
DISTRIBUIȚI

C1H_9017

Ion Vereșca, un timișorean care locuiește în zona de sud a cartierului Plopi, a fost invitat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, pentru a semnala o situație scandaloasă. Timișoreanul este nemulțumit de faptul că reprezentanții Primăriei Timișoara nu-și fac treaba ca lumea, ba mai mult, este decis să acționeze municipalitatea în instanță și să-i facă plângere penală lui Chiș Culiță, directorul Direcției Tehnice din cadrul primăriei. Asta pentru că Chiș Culiță ar fi schimbat tema de proiectare a unui drum ce ar urma să facă o nouă legătură între Moșnița și Timișoara, astfel că acesta va duce „nicăieri” și va fi realizat fără să se țină cont de nevoile localnicilor.

Ion Vereșca a povestit că, în urmă cu 12 ani, s-a decis să-și construiască o casă la periferia Timișoarei, în zona Plopi. Prin urmare a cumpărat un teren, însă în momentul în care a încercat să obțină autorizațiile necesare ca să poată construi casa, a întâmpinat primele probleme. „O hotărâre a Primăriei Timișoara nu a fost respectată, terenul pe care l-am cumpărat nu a fost introdus în intravilan. Prin urmare, primăria mi-a dat autorizație să construiesc o anexă la un teren agricol, deși eu am realizat o vilă, am primit autorizație pentru un grajd, deși ei știau că realizez o casă. Mi-am asumat riscul de a nu avea utilități și am construit acolo, în speranța că Planul Urbanistic General va fi realizat, iar terenul pe care mi-am construit casa va fi integrat în PUG”, a explicat Ion Vereșca.

Din păcate, acest lucru nu s-a realizat. Timișoreanul a încercat, de mai multe ori, împreună cu alți vecini, să-i convingă pe reprezentanții primăriei să fie de acord cu extinderea rețelei de apă și canal și în zona în care locuiesc, însă aceștia refuză dintr-un motiv stupid: sunt prea puține cereri. „Primarul Nicolae Robu mi-a spus că trebuie să fie mai mulți proprietari care solicită acest lucru, deși eu plătesc taxe și impozite ca și cum aș avea toate utilitățile.


Mi-am cumpărat un hidrofor, am încercat să mă descurc în tot acest timp. Au mai venit oameni interesați să cumpere teren în zonă, dar când au văzut că nu au utilități, au mers la Moșnița și au cumpărat”, a mai precizat Ion Vereșca.

„Drumul boilor”

Mai mult, timișoreanul a povestit și cum Primăria Timișoara vrea să realizeze haotic „Drumul Boilor”, un nou drum de legătură între Timișoara și Moșnița, astfel că șoferii ar putea scăpa de traficul infernal de pe Calea Buziașului. „Drumul ar fi trebuit construit aproape drept și ajungea din Moșnița până aproximativ în zona AEM, dar Chiș Culiță a schimbat tema de proiectare, astfel că acesta va duce în altă zonă, nicăieri, va avea curbe periculoase, va fi un drum ocolitor și nu înțeleg scopul. Chiș Culiță nu trebuie să încalce tema de proiectare, drumurile ar trebui să se realizeze acolo unde este interes. De ce Nicolae Robu nu trece prin Calea Șagului, Dâmbovița din Zona Soarelui când merge la primărie, așa cum va trebui să fac și eu dacă se va construi acest drum cum vrea Chiș Culiță, să ocolesc”, a explicat timișoreanul.

Ion Vereșca a fost și în audiență la primarul Nicolae Robu, dar nu a fost mulțumit de răspunsul primit. „Mi-a dat dreptate, dar nu-mi place la Robu că răstălmăcește lucrurile. Dacă cineva îl acuză de un lucru, el face cumva să ajungă de fapt erou. Așa a făcut și acum trei ani când l-am votat. Sper să nu mai aibă tupeul să mai candideze o dată, să-și ia chitara și iubita lui Poli și să facă tovărășie, administrația nu e pentru oricine”, a mai spus nemulțumit timișoreanul la PRESSALERT LIVE. În cazul în care traiectoria „Drumului Boilor” nu va fi respectată, Ion Vereșca, împreună cu cel puțin 40 de localnici din cartierul Plopi, sunt deciși să protesteze la primărie în data de 4 iunie. „Voi acționa în instanță Primăria Timișoara și îi voi face plângere penală lui Chiș Culiță pentru neglijență în serviciu, pentru că dă dovadă de iresponsabilitate. Sunt niște canale neacoperite în zonă care au o adâncime atât de mare încât poate să cadă orice om în ele. Vorbim de lucrări ale primăriei începute în urmă cu zece ani și nefinalizate”, a conchis Ion Vereșca.

Pentru a vizualiza aceasta transmisiune aveti nevoie un browser cu suport JavaScript activ

4 COMENTARII

  1. Acest culita dupa ce ca este un incompetent, aproape semianalfabet este si un spagar notoriu.
    Plangerea penala trebuie facuta pentru abuz in serviciu.Daca omul era versat dadea o spaga lui culita si in prealabil anunta DNA-ul si se putea terina cu acest limbric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.