Una dintre cele mai cunoscute artiste plastice din Timișoara s-a stins din...

Una dintre cele mai cunoscute artiste plastice din Timișoara s-a stins din viață

0
DISTRIBUIȚI

Savescu Gianina 300x237

Răpusă de o boală cumplită, zilele trecute, în Clinca Universitară din oraşul Freiburg (Germania) s-a stins din viaţă artista plastică, Gianina Săvescu, una din cele mai apreciate reprezentante ale generaţiei de mijloc a pictorilor şi a artiştilor decoratori din Timişoara.

Gianina Săvescu s-a născut în data de 3 aprilie 1969, la Timișoara. A însuşit şi a practicat meseria de bijutier, iar între 1996-2008 a îndeplinit funcţia de director-marketing al Firmei Silgeda Gold SRL din Timişoara. În 2008 a absolvit Secţia de artă textilă din cadrul Facultăţii de arte şi design a Universităţii de Vest din Timişoara, iar în anii 2008-2010 a terminat cursurile de Masterat „Arte Textile – interferenţe stilistice în artele decorative“.

A debutat în 2005 în Salonul de artă plastică contemporană  „Reqviem pentru un Crăciun Însângerat” găzduit de muzeul Catedralei Mitropolitane din Timişoara.


În 2007 a participat la  Spectacolul de body painting „14+1″- Mandala – Lumina – Culoare – Sunet – Mişcare susţinut  în cadrul Proiectului „Utopii Contemporane”, Ediţia a III-a în Galeria Mansarda din Timişoara. A deschis 6 expoziţii personale, şi a fost prezentă, mai mult cu lucrări de pictură, la expoziţiile colective, la saloane şi bienale organizate în ţară – la Timişoara, Arad, Lugoj, Hunedoara, Deva, Sibiu, Bucureşti, Bacău, Iaşi, Râmnicu Vâlcea, Buzău, Târgovişte, Curtea de Argeş, Brăila, Tulcea, Slobozia, Piatra Neamţ etc. şi în străinătate – la Chişinău şi Budapesta.

Începând din 2010 s-a numărat printre membrii Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala Timişoara.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 30 mai 2015, ora 15.00 în Cimitirul Eroilor din Timişoara. Dumnezeu s-o odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.