Directorul ETA2U la PRESSALERT LIVE: „Între tehnologia IT şi cuţitul de bucătărie...

Directorul ETA2U la PRESSALERT LIVE: „Între tehnologia IT şi cuţitul de bucătărie nu este nicio diferenţă. Depinde de cum o folosim” VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Stelian Campianu eta2u

Evoluția rapidă a tehnologiei a rămas unul din puținele lucruri care încă pot fi denumite certe în ziua de astăzi. Invitat în această seară în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, directorul ETA2U, Stelian Câmpianu, a oferit numeroase exemple care indică această evoluție, exemple venite chiar din serviciile pe care compania le oferă. „Lucrurile în zona IT au ajuns la o rată de înnoire între 3 și 6 luni. În IT funcționează legea lui Moore, care a prezis că o dată la doi ani densitatea tranzistorilor de pe placa de silicon se va dubla. S-a dovedit că această lege funcționează la nivelul întregii tehnologii IT, nu doar la hardware”.

Acesta a dat detalii interesante despre soluțiile de backup care mai nou prevăd stocarea datelor criptate, fără ca firma care se ocupă de acest proces să aibă acces la ele. Nu numai atât, dar Câmpianu a mai spus și că „avem o soluţie de casă inteligentă care îți permite să controlezi mediul de acasă.


Spre exemplu, ești plecat în concediu și știm cu toții că ar fi bine să stingi sau să aprinzi luminile, ca să nu știe hoții că nu ești acasă”, a spus directorul despre sistemul care costă circa 1.000 de euro.

Cât despre evoluția tehnologiei, acesta a spus că „eu cred că în momentul de faţă lumea postează atât de multă informaţie pe Facebook, prin care se pot face diverse legături… Dacă acum 20 de ani cineva ar fi spus că vei spune şi vei povesti atâtea lucruri în mediul online despre tine, nu cred că cineva îşi punea problema. Pentru mediul informatic aceste lucruri reprezintă date. Între tehnologia IT şi cuţitul de bucătărie nu este nicio diferenţă, depinde de cum o folosim” a spus invitatul. Cât despre tehnologiile de urmărire cu ajutorul telefonelor, Câmpianu a spus că aceste aplicații sunt făcute pentru monitorizarea traficului în anumite zone, dar nu pot face asocieri între persoane și telefoane.

Despre secuzirarea datelor, Câmpianu a spus că partea securitate are două compente, „una a capabilităţii antivirusului, să ai un soft bun care lucrează, şi doi la mână – să fii informat. Inclusiv utilizatorul trebuie să petreacă nişte timp să înveţe, să se culturalizeze, să ştie la ce riscuri se expune”. Directorul ETA2U a mai explicat că „80% din atacurile informatice se întâmplă din interior. O piedere de date se poate întâmpla şi din neatenţie”.

Stelian Câmpianu a mai explicat și că, momentan, există sisteme care previn livrarea unor informații importante din interior fie prin blocarea procesului, fie prin avertizarea utilizatorilor că operaţiunea va fi înregistrată.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.