Discuţii intense în plenul CJT, privind finanţarea echipelor sportive. Ce schimbare majoră...

Discuţii intense în plenul CJT, privind finanţarea echipelor sportive. Ce schimbare majoră ar putea interveni

0
DISTRIBUIȚI

cjt07_resize

Discuţii ample în plenul Consiliului Judeţean Timiş privind finanţarea echipelor sportive cu care instituţia este asociată, după ce o ordonanţă apărută în luna martie interzice finanţarea publică a asociaţiilor la care insituţiile publice sunt asociate. Consilierul judeţean PNL, Marius Martinescu, a spus că există o „informaţie publică, o modificare de cadru legislativ din luna martie a anului curent. Ea se referă la interdicţia de a finanţa asocieri între cluburi private şi instituţii publice. Consideraţi că mai putem finanţa cluburile sportive în care suntem asociaţi?”.

Şeful Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a explicat că „nu există interdicţie, dar s-au stabilit nişte modalităţi mai clare prin completările care vin la Legea Sportului pe care eu l-am împuternicit pe domnul secretar. (…) La rectificare bugetului judeţean în luna august vom putea discuta eventuale sume care se retrag dacă nu mai suntem în asociere sau care se adaugă sau în ce formă for fi plătite ele.


E prea devreme să spunem că suntem dumiriţi, sperăm ca domnul secretar să vină să ne spună în ce formulă vom putea continua activitatea sportivă”.
Vicepreşedintele CJT, Marian Vasile, a spus că „aşa cum ştiţi deja lucrăm la anumite ghiduri de finanţare pentru activitatea sportivă. Dezbaterea care va avea loc pe această temă. Invităm cluburile şi asociaţiile sportive care au solicitat sume de bani de la CJT în ultimii trei ani, chiar dacă au primit sau nu finanţare. Noi vom încerca să organizăm cât mai repede o nouă dezbatere pentru a putea să facem aceste ghiduri de finanţare sper ca până la plenul viitor vom avea pe masa noastră un proiect de hotărâre ca să definitivăm modul de lucru”.

Consilierul judeţean Adrian Păşcuţă a atenţionat că „situaţia creată prin apariţia acestei ordonanţe este destul de delicată. Avem nevoie de punct de vedere juridic foarte clar. Vreau să îi rog pe colegi să se gândească bine, că am alocat nişte sume de bani cluburilor cu care suntem asociaţi, iar ele şi-au făcut strategii contând pe acei bani. Trebuie să găsim soluţia legală şi corectă”. Practic autorităţile judeţene au cerut clarificări de la Ministerul Tineretului si Sportului pentru a vedea dacă mai pot sau nu să finanţeze asociaţiile sportive unde sunt acţionare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.