Doi primari din Timiș, CONDAMNAȚI penal. Ce demersuri face prefectura pentru ocuparea...

Doi primari din Timiș, CONDAMNAȚI penal. Ce demersuri face prefectura pentru ocuparea posturilor vacante

0
DISTRIBUIȚI

eugen dogariu prefect

Este oficial, Timişul are nu mai puţin de două localităţi care funcţionează fără primarii aleşi prin scrutin. Astăzi, prefectul Eugen Dogariu (foto) a declarat că “săptămâna trecută s-a încheiat epopeea legată de Peciu Nou. În data de 29 aprilie a fost trimis ordinul prefectului privind încetarea mandatului de primar al domnului Fărcălău Ioan. Domnul Fărcălău a fost condamnat penal la o pedeapsă cu închisoarea.


Prefectura a aşteptat un act de la secretar, care a venit în 28 aprilie. Primarul îşi pierde mandatul ca urmare a efectului legii. Ordinul nu face altceva decât să constate încetarea acestui mandat”. Vă reamintim că primarul din Peciu Nou, Ioan Fărcălău, a fost prins că a condus fără permis şi condamnat la închisoare.

Astfel locul fostului primar va fi luat de viceprimarul comunei în vreme ce atribuţiile viceprimarului pot fi delegate conform legii către o altă persoană. Vestea proastă este însă că omul va primi doar mai mult de lucru nu şi bani în plus. În aceeaşi situaţie se află şi comuna Biled, acolo unde fostul edil Leontin Duţă a fost condamnat la un an şi jumătate cu suspendare de magistraţii Curţii de Apel Timişoara pentru fraudarea fondurilor europene. Dogariu a comentat că deşi teoretic există slabe şanse pentru organizarea unui nou scrutin electoral, Prefectura Timiş va face toate demersurile necesare în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.