Dumitru Prunariu va deveni Cetăţean de Onoare al judeţului Timiş. Vezi cui...

Dumitru Prunariu va deveni Cetăţean de Onoare al judeţului Timiş. Vezi cui îi aparţine propunerea

0
DISTRIBUIȚI

Dumitru Prunariu

Un nou nume important va fi adăugat pe lista personalităţilor care au primit titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Timiş, în semn de recunoştinţă faţă de activitatea lor profesională şi faţă de beneficiile aduse la îmbunătăţirea imaginii României peste hotare şi nu numai.


Astfel după Patriarhul Daniel şi celebrul caricaturist Ştefan Popa Popa’s acest titlul va fi acordat şi cosmonautului Dumitru Prunariu.
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a anunţat că „Prunariu, astronautul prim al României, va fi făcut cetăţean de onoare al judeţului Timiş”. Prunariu este născut în Braşov şi este primul cosmonaut român care a zburat vreodată în spațiul cosmic. Acesta a participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu nu mai puţin de şapte zile, 20 de ore și 42 de minute.
Prunariu a ocupat mai multe funcţii importante printre care cea de ofițer inginer în cadrul Comandamentului Aviației Militare, șef al Aviației civile române, președinte al Agenției Spațiale Române, ambasador al României în Federația Rusă, președintele Consiliului de ne-militarizare a spațiului cosmic din cadrul ONU. În prezent acesta este general-maior în rezervă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.