Este oficial: de la 1 iunie, timişorenii se vor putea plimba gratis...

Este oficial: de la 1 iunie, timişorenii se vor putea plimba gratis cu 300 de biciclete de la RATT. Ce le transmite primarul Robu celor nemulţumiţi de pistele din Timişoara

2
DISTRIBUIȚI

nicolae robu confe biciclete

Veşti bune pentru iubitorii de mişcare pe două roţi din Timişoara, care din luna iunie se vor putea plimba gratuit cu 300 de biciclete puse gratuit la dispoziţie de Primăria Timişoara.

Edilul şef Nicolae Robu a anunţat finalizarea proiectului „Modernizarea staţiilor de transport public intermodal la nivelul polului de creştere Timişoara” a cărui valoare a fost de 7,5 milioane de lei şi care a avut o durată de implementare de 28 de luni, cu tot cu licitaţie. 11 din cele 25 de staţii vor fi amplasate în cele ale RATT.


Edilul şef Nicolae Robu nu a pierdut ocazia de a ataca Consiliul Judeţean Timiş, pentru faptul că a pierdut cele trei proiecte cu finanţare europeană şi spunând că „noroc că municipiul Timişoara face faţă implementării proiectelor şi contribuie la modernizarea oraşului şi a judeţului”.

Practic, din data de 1 iunie, la nouă din cele 13 puncte de vânzare ale RATT vor fi distribuite carduri în baza cărora se vor putea lua bicicletele. Pentru asta, va fi nevoie de datele personale ale utilizatorilor sistemului. În cazul în care bicicleta nu va fi returnată în timp de câteva ore de la ridicare, utilizatorul va fi notificat că trebuie să înapoieze bicicleta, iar dacă acest lucru nu va avea loc, poliţia va interveni.

„Nu excludem să apară situaţii neprevzute şi anumite disfuncţii, de aceea îi rog pe timişoreni ca dacă vor întâlni şi lucruri care nu vor merge bine să ne sesizeze şi să aibă şi înţelegere faţă de o nouă experienţă cu care ne confruntăm.(…) E un lucru care va implica multă lume, este vorba de mii de utilizatori”, a declarat Robu.

Pe această cale, primarul le-a transmis şi un mesaj celor care sunt nemulţumiţi de starea pistelor de biciclete din Timişoara. „Noi suntem conştienţi că unele piste de biciclete nu sunt în locurile cele mai fireşti, dar bicicliştiii ar trebui să fie mulţumiţi că în Timişoara li se pune la dispoziţie spaţiu. Culmea este că în loc să se aprecieze tacit ceea ce se face problemea este că Primăria Timişoara este criticată”, a spus edilul.

Foto: Constantin Duma

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.