Este oficial: Marian Vasile în competiţia internă a PNL Timiş pentru şefia...

Este oficial: Marian Vasile în competiţia internă a PNL Timiş pentru şefia CJT. Pe ce atuuri se bazează şi ce spune despre posibilul adversar, deputatul Alin Popoviciu

0
DISTRIBUIȚI

marian vasile (8)

După ce la finele săptămânii trecute vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, liberalul Marian Vasile, a fost mustrat public de şeful său de partid, Nicolae Robu, pentru că anunţat în presă că se află în cursa internă din PNL Timiș pentru desemnarea candidatului liberal la alegerile pentru şefia CJT, Vasile a oferit o serie de lămuriri.

„Afirmaţia mea a fost foarte clară şi anume că sunt unul din candidaţii interni pentru această poziţie. Bineînţeles că PNL va arunca în luptă în această competiţie pe cel mai potrivit candidat, în așa fel încât să maximizăm şansele de a câştiga această funcție foarte importantă. Cred că nu este un secret faptul că în urmă cu câteva luni şi chiar cu câțiva ani mi-am exprimat această dorinţă. Muncesc pentu acest deziderat, la fel cum şi ceilalți colegi ai mei muncesc pentru acest lucru. Ştim cu toţii că suntem un partid de dreapta care promovează competiţia, iniţiativa și principiile clare de integritate. (…) Eu nu aș fi un om politic câştigat dacă nu aş respecta această conduită firească din cadrul partidului nostru.


Cred că ştiţi că la noi în PNL se promovează un sistem pe bază de meritrocraţie, există un regulament intern pentru aceste candidaturi şi bineînţeles că mă voi supune acestor linii directoare pentru o conduită internă. Au apărut diverse speculaţii, dar cred că am fost clar, este vorba de o candidatură internă pentru care muncesc şi pentru care muncesc şi alţi colegi de-ai mei”.

Întrebat dacă se i se pare plauzibil ca vechiul PNL să dea și candidatul pentru Consiliul Județean Timiș și pentru Primăria Timișoara la alegerile din 2016, Vasile a spus că „suntem un singur partid, nu suntem într-o alianţă, iar de la nivelul Bucureştiului, dar şi din cadrul filialei noastre, se promovează un sistem meritoctratic, astfel încât cei mai potriviţi oameni să fie candidaţi pentru aceste poziţii importante, unele prin numire, altele prin alegeri. Dorim să promovăm oameni competenţi, loiali, acesta este sistemul nostru intern”.

Cât despre relația pe care o are cu unicul pedelist, deputatul Alin Popoviciu, care și-a exprimat deschis, înainte de unificarea dintre PNL și PDL, dorința de a candida la șefia CJT, Vasile a spus că „este un coleg al meu, ne înţelegem bine, activitatea noastră este diferită, dumnealui este cu activitate parlamentară, eu cu activitate judeţeană. Îl voi invita, la fel ca şi pe ceilalţi parlamentari, într-o săptămână sau două la o sedinţă privind sistemul de irigări şi desecări în judeţul Timiş. Sunt multe lucruri bune care pot fi îmbunătăţite şi acolo unde ne intersectăm, colaborăm. (…) E clar cred că în toamnă, atunci când se va face procedura efectivă de selecţie, va trebui să îmi exprim atuurile. Până atunci consider că ele sunt intrinseci şi pot fi observate. Bineînțeles că şi ceilalţi colegi ai mei sunt în aceeaşi situaţie și au calităţile lor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.