Eveniment marca Regia Artistică Timișoreană. Când și unde puteți vizita expoziția Ecaterinei...

Eveniment marca Regia Artistică Timișoreană. Când și unde puteți vizita expoziția Ecaterinei Schiwago FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-196359278">

vernisaj expozitie Ecaterina Schiwago regia artistica timisoreana (5)

Expoziția Ecaterinei Schiwago, artistă vizuală timișoreană, deschide, la Galeria Pygmalion, seria de evenimente care poartă marca Regiei Artistice Timișorene, una din cele mai noi asociații artistice de la noi.

Lucrările reunite pe simeze sub numele „Fragment de memorie”, invită la o călătorie printre amintiri, care transformă un obiect emblemă: pălăria bunicului. În context artistic, pălăria devine subiect al imaginarului artistic. Ecaterina Schiwago declară despre tema expoziției că a fost construită în jurului amintirii bunicului său „caracterizat de blândeţe, bună dispoziţie, sensibilitate, în îmbrăcămintea omului de rând al vremii respective (1970), cu nelipsita pălărie”, iar obiectul devine astfel o emblemă a expunerii artistice.

Regia Artistică Timișoreană este un ONG înființat în octombrie 2014 de către Ionuț Văcăreanu, Cătălin Bătrânu și Roxana Tonța, organizație care are ca obiectiv susţinerea tinerilor artişti locali.

Expoziţia va putea fi vizitată la Galeria Pygmalion din Timişoara (str. Augustin Pacha nr. 8) până pe 14 mai 2015, de luni până vineri între orele 10.00-18.00.

Foto: Denis Budău

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.