EXCLUSIV PSD Timiş, neimpresionat de planurile PNL de a face o nouă...

EXCLUSIV PSD Timiş, neimpresionat de planurile PNL de a face o nouă majoritate în CJT. Cum explică Titu Bojin DOMNIA pesedistă pe judeţ

1
DISTRIBUIȚI

cjt11_resize

Vineri a fost o zi tristă pentru PNL Timiș, care a pierdut definitiv și irevocabil în instanță funcția de vicepreședinte al Consiului Județean Timiș, după ce justiția a decis că schimbarea lui Marian Vasile a fost făcută legal în 2014, prin constituirea unei noi majorități în CJT, în anul 2014, după ruperea USL.

Fără a comenta prea mult despre decizia instanței, copreședinții PNL Timiș, Dan Popa și Nicolae Robu, anunțau la finele săptămânii trecute că schimbarea lui Vasile nu e o tragedie și că partidul nu ține neaparat să aibă astfel de funcții. La nici două minute distanță, aceștia anunțau, total contradictoriu, și că au de gând să constituie o nouă majoritate la CJT pentru a-i schimba din funcție pe cei doi vicepreședinți PSD, Călin Dobra și Florian Zanfir.
Pentru a face o astfel de mișcare PNL Timiș are nevoie de sprijinul grupului independenților din CJT, format din foștii pesediști Marcel Mihoc și Marina Radu, foștii pepedediști Petru Jurvale și Dorel Demea și fostul conservator Traian Stancu, actualmente afiliat PLR Timiș.


Departe însă de a fi dispuși la negocieri, liberalii au declarat că nu vor să cedeze una din funcțiile de vicepreședinte și că preferă să aștepte alegerile din 2016 decât să negocieze cu independenții așa ceva. De cealaltă parte, PSD Timiș nu se teme de PNL. Șeful Consiuliui Județean Timiș, Titu Bojin, a declarat că „majoritatea se face în plen cu consilerii, nu prin declarații în presă sau la televiziune. Eu le spun că nu vor face nicio majoritate acum, acest an nu, poate de anul viitor când la consiliul județean vor avea loc discuții și negocieri pentru constituirea unei noi majorități”.

Întrebat dacă nu se teme că independenții se vor alia cu PNL, Bojin a exclus din start posibilitatea și a spus că „majoritatea indendenților au fost de la PSD și sunt oameni serioși care au plecat pentru un alt statut, nu pentru a se vinde sau a se alia cu PNL pentru vreo funcţie”. Nici vicepreşedintele CJT, Călin Dobra nu se teme de planurile liberalilor și spune că „cei de la PNL au mai făcut astfel de planuri, dar acestea nu au ajuns ca și proiecte în CJT, ci au rămas doar la stadiul de declarații în presă. La CJT este o majoritate pe care o ştim cu toții, constituită pe criterii obiective, dar eu le doresc succes în acest demers”.

1 COMENTARIU

  1. Sa va fie rusine. Au ajuns sa hotarasca soarta acestui judet, doi penali, BOJIN si MIHOC. In curand o sa-i vedeti condamnati, o sa realizati atunci cate Hotarari au lut idivizii. Normal era imediat cum a inceput cercetarea sa-si dea demisia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.