EXCLUSIV Şeful CJT, Titu Bojin, DECIZIE în cazul postului vacant din CJT....

EXCLUSIV Şeful CJT, Titu Bojin, DECIZIE în cazul postului vacant din CJT. Ce șanse au liberalii să-și impună un om

0
DISTRIBUIȚI

bojin02_resize

Locul rămas vacant prin excluderea lui Sorin Cociobea din Consiliul Judeţean Timiş a devenit extrem de atrăgător pentru PNL Timiş, care momentan se află în pline negocieri pentru formarea unei noi majorităţi în CJT, cu scopul schimbării celor doi vicepreşedinţi PSD, Călin Dobra şi Florian Zanfir. La finele săptămânii trecute corepreşedintele PNL Timiş, Dan Popa, anunţa că PNL a depus deja o solicitare către CJT prin care cere ca locul vacantat de Cociobea să fie preluat de Balint Petrescu, următorul pe listele fostului PDL, formaţiune pe listele căreia a fost ales Cociobea în 2012.

Ieri, atât Titu Bojin cât şi Călin Dobra se arătau extrem de liniştiţi vizavi de posibilitatea ca PNL să constuite o nouă majortate în CJT, explicând că momentan declaraţiile liberalilor rămân simple scenarii de presă. Mai mult, se pare că speranţele PNL de a avea un consilier în plus în CJT sunt mici.


Şeful instituţiei, Titu Bojin, a explicat pentru PRESSSALERT.ro că CJT a făcut mai multe adrese către Bucureşti printre care şi către Autoritatea Electorală Permenantă şi Senat, pentru a primi o poziţie oficială vizavi de modul în care trebuie să procedeze în acest caz.

Sorin Cociobea a fost ales pe listele PDL în 2012, după care în baza ordonanţei aleşilor locali emisă de Liviu Dragnea a migrat spre PSD, iar după şase luni a anunţat în plenul CJT că părăseşte grupul social-democraţilor, acuzând PSD Timiş că este bolnav de cancer. Ulterior Cociobea fost exclus din PSD şi din CJT. În baza unei prevederi din Legea 393/2004, Cociobea şi-a pierdut calitatea de consilier judeţean prin pierderea calităţii de membru al partidului pe listele căruia a fost ales. Situaţia este una complexă, deoarece legea nu reglementează cum se alege succesorul unui ales judeţean plecat într-o astfel de situaţie. Interesant este faptul că cei de la PNL nu au votat pentru excluderea lui Cociobea, ştiind că PSD are majoritate şi poate face acest lucru şi fără suportul lor, însă acum liberali vor să profite din plin de situaţie. Speranţele lor sunt însă spulberate de Titu Bojin, care susţine că „nu există o opinie unitară clară, nu se ştie cum se procedează legal în această situaţie, iar în condiţiile astea cred că putem funcţiona şi cu un consilier în minus, așa se face economie la CJT”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.