EXPLOZIV Primarul Nicolae Robu a solicitat demolarea unei clădiri a SDM din...

EXPLOZIV Primarul Nicolae Robu a solicitat demolarea unei clădiri a SDM din Piaţa Unirii, deși instanţa a respins acest lucru după un proces de şapte ani VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

doc idolu

Dezvăluire explozivă, făcută în această seară la PRESSALERT LIVE, de consilierul local PSD Dan Idolu. Acesta a demonstrat cu ajutorul documentelor cum primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a cerut conducerii SDM demolarea unei clădiri situate în Piața Unirii, după ce aceasta a fost câștigată de Societatea de Drumuri Municipale, cea care a preluat şi Administrarea Domeniului Public, după un proces care a durat nu mai puțin de șapte ani. Prin sentinţa Curţii de Apel Timişoara s-a respins demolarea corpului de clădire aflat în curtea imobilului cu numărul 8 din Piaţa Unirii, recunoscându-se dreptul de proprietate al SDM asupra respectivei construcţii.

„Directorul SDM a fost intrigat să vadă pe colţul unei pagini o solicitare de la domnul Robu să dărâme o clădire. Și eu am fost intrigat când directorul SDM, în adunarea generală a acţionarilor, ne-a adus la cunoştinţă o decizie din noiembrie 2014 şi când ne-a explicat că după şapte ani de litigii dintre SDM şi o asociaţie de locatari, primăria a câştigat în instanţă procesul cu această asociaţie, care asociaţie solicita demolarea unui imobil unde funcţionează o parte cafenea artistică.


Ne-a intrigat că acelui director i se impune demolarea acelui imobil pe care munipalitatea, prin SDM, l-a câştigat. Domnul Robu nu avea nicio calitate ca să dispună acest lucru. (…) Ar fi trebuit să existe o dezbatere în cadrul întâlnirii acţionarilor SDM” a declarat Idolu.

Acesta a mai specificat că este vorba despre imobilul situat în Piaţa Unirii nr. 8. „Direcţia de Cultură Timiş trimite o adresă către primărie şi asociaţie prin care solicită demolarea de urgenţă întrucât sunt în curs lucrări de reabilitare a imobilului şi lucrări de reabilitare a centrului istoric”, a mai spus Idolu, care a subliniat că solicitarea a fost tratată cu maximă celeritate, Nicolae Robu punând rezoluţia „rog punerea în aplicare a prezentei în regim de urgenţă” chiar în ziua în care s-a înregistrat la Primăria Timişoara documentul. Ulterior, hârtia a ajuns la SDM.

Consilierul local PLR, Nistor Geană, a comentat că „nu înţeleg un lucru, de când o direcţie de Monumente dă indicaţii să demolăm noi clădirile care ne aparţin? Direcţiei Monumente probabil i s-a cerut un punct de vedere şi ei spun că recomandă demararea de urgenţă a desfiinţării acestui corp de clădire şi domnul primar se conformează. Cred că este vorba de alte interese”.

Pesedistul Dan Idolu a subliniat că decizia lui Robu nu a fost una legală şi că a fost respinsă prin decizia AGA de la  SDM. Mai mult, Idolu a mai spus şi că astfel de acţiuni ale edilului dau naştere unor atitudini de precauţie din partea consilierilor PSD, care se feresc să semneze acte fără a fi siguri că e vorba de solicitări legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.