FABULOS Un timișorean a primit bon fiscal pentru un bacșiș de 10...

FABULOS Un timișorean a primit bon fiscal pentru un bacșiș de 10 BANI. Ce spune bărbatul

6
DISTRIBUIȚI

bon fiscal

Culmea fiscalității, la Timișoara. Un bărbat a cumpărat, ieri, niște mezeluri dintr-un magazin din oraș și a lăsat pe tejghea 10 bani.


Mai mare i-a fost mirarea când vânzătoarea i-a întins un bon fiscal pentru bacșiș-ul lăsat.

„Am cumpărat ceva mezeluri pentru copii, de la unul din magazinele Agil. Am lăsat pe tejghea 10 bani. Nu mică mi-a fost uimirea când mi s-a întins acest bon fiscal. La început am crezut că este o glumă. Până am văzut scris desupra sumei descrierea: „bacșiș”. Dragi români, am un bon pentru un „bacșiș” de 10 bani. Aberația funcționează. Uite așa salvăm „marea evaziune fiscală”. Guvernanții și multimilionarii care îi finanțează de 25 de ani, căci acesta este motivul pentru care „sistemul” îi protejează, pot dormi în continuare liniștiți”, a scris timișoreanul, ieri, pe Facebook. Mai mult, bărbatul a postat pe rețeaua de socializare și o fotografie cu bonul fiscal primit.

Vă reamintim că Guvernul a luat decizia de a legifera bacșișul, care trebuie trecut pe un bon fiscal separat și care este impozitat cu 16 %. Însă firmele sunt cele care decid, printr-un regulament de ordine interioară, dacă veniturile obținute din bacșiș rămân la dispoziția lor sau a salariaților.

6 COMENTARII

 1. Sunt curios la produsele de .99 vor trebui sa scoata bon in valoare de 1 ban? Logic si normal ar fi sa scoata. Dar din acest ban va mai sti casa de marcat sa imparta si pt tva?

 2. In orice tara care se respecta, bacsisul are o forma legala. Incepem si noi sa ne aliniem civilizatiei si se gasesc desteptii sa sara in sus ca se simt nedreptatiti. Va plangeti intr-una ca la noi nu e ca afara, dar cand se incearca ceva ce ar putea duce spre ceea ce e afara sariti cu gura pe ei. Solutia ar fi sa ni se impuna cat bacsis sa lasam, si sa il gasim pe bonul fiscal din start, ca procent din valoare, atunci nu ati mai avea atatea dileme. Sau…?

 3. Salut !
  Se considera bacsis si banii platiti in plus fata de taxa ITP ?
  Se considera bacsis si banii platiti la medic in plic ?
  Desigur pentru 50 bani lasati la o sticla de bere trebuie bon dar pentru ce depaseste 100 lei sau ce depaseste 50 lei nu mai trebuie bon .

  „BACȘÍȘ, bacșișuri, s. n. Sumă de bani dată (de obicei peste plata cuvenită) pentru răsplătirea unui serviciu de na­tură personală; p. ext. răsplată în bani. Musafirii îi dădeau bacșișuri argatului. PAS, L. I 110. Vine unul cît un taur, cumpănindu-se la dreapta și la stînga, cu mînile în șolduri, și zice că cine-l trîntește are un bacșiș de o sută de franci. SADOVEANU, O. VII 329. Ți-am da un bacșiș bun să ne spui. încotro a apucat. CARAGIALE, O. III 41. ♦ Sumă de bani dată unui funcționar ca răsplată pentru un serviciu, ilegal. E înțeles cu jandarul, cu primarele, le dă bacșiș de nu ne aduc citațiile. DUMITRIU, B. F. 19. Conductorul ținea cu orice preț să ne arate că cine nu-i dă bacșiș nu merită prețioasa dumisale amabilitate. VLAHUȚĂ, O. A. 233. ” – Google [bacsis dex]
  :)))

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.