Festival de teatru cu participare internațională, la Timișoara. Ce concursuri inedite vor...

Festival de teatru cu participare internațională, la Timișoara. Ce concursuri inedite vor avea loc

0
DISTRIBUIȚI

FIFITUT

Festivalul Internaţional Francofon de Improvizaţie şi Teatru Universitar din Timişoara, ajuns la cea de-a opta ediţie, va oferi publicului posibilitatea de a se amuza, timp de patru zile,  alături de improvizatori din mai multe oraşe româneşti (Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Sibiu, Timişoara), precum şi de cei din Serbia şi Franţa.


Vor fi prezenţi la festival 60 de actori, dintre care 40 din România şi 20 din străinătate.

Trupa de teatru „Mosaïque des sens” din Toulouse va asigura de-a lungul festivalului formarea şi arbitrajul meciurilor de improvizaţie, anul acesta urmând să li se alăture şi o formatoare din România, câştigătoare a improvizaţiilor din ediţiile anterioare. Festivalul este deja cunoscut în străinătate şi oferă o altă perspectivă asupra francofoniei din România.

În primele trei zile, festivalul se va desfăşura la Casa Adam Müller Guttenbrunn iar în ultima zi, la liceul „Carmen Sylva”. Deschiderea oficială va avea loc luni, 4 mai, la ora 18,00, cu prezentarea trupelor participante, şi va fi urmată de improvizaţii ale trupei arădene AMIFRAN şi ale trupei din Toulouse, în zilele următoare fiind organizate meciuri ale celorlalte trupe participante.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.