O nouă ediție a Festivalului de satiră „Pălăria bănățană”. Când are loc...

O nouă ediție a Festivalului de satiră „Pălăria bănățană”. Când are loc și ce invitați de marcă participă

0
DISTRIBUIȚI

Ideea „Pălăriei bănăţene”, un festival de satiră bilingv, sârbo-român, a apărut în urmă cu doi ani, la Timişoara. Dorinţa organizatorilor a fost să popularizeze aforismul sârbesc în România şi să construiască o nouă punte de legătură între umoriştii din cele două țări.

Palaria-Banatana-2015Dacă la prima ediţie a festivalului au fost prezenţi autori şi caricaturişti din Belgrad (Serbia), Zvornik, Bijeljina, Konjic (Bosnia), Timişoara şi Petroşani, iar la a doua lucrurile s-au dezvoltat, anul acesta, la a treia ediție, evoluția continuă. Vor participa din nou reprezentanți ai celui mai popular portal satiric din România, Times New Roman, iar alături de ei vor fi prezenţi şi membri celui mai mare cerc aforistic din Serbia, BAK Belgrad, în frunte cu Aleksandar Cotric. Nu vor lipsi nici autorii locali, apreciaţi de pretenţiosul public timişorean.

Sâmbăta aceasta, la Bierhaus, în Piața Unirii, „Pălăria bănăţeană”, aflată în continuă expansiune, îşi propune să dezmorţească frunţile tot mai încruntate ale oamenilor şi să le prezinte partea însorită a vieţii, spun organizatorii.


„Satira este un privilegiu, iar râsul o necesitate. Sigla festivalului este un cal verde, asociat adesea în folclorul românesc cu deșteptăciunea sau cumințenia sârbilor. Vrem să demonstrăm că suntem niște oameni deschiși, pozitivi, cu simțul umorului și al autoironiei, dispuși să exploreze noi și noi târămuri ale satirei, în buna tradiția a lui Caragiale și Branislav Nusic”, informează Goran Mrakic, din partea organizatorilor.

Prin urmare, la cea de-a treia ediţie a festivalului de satiră „Pălăria bănățană” – LALOŠKI ŠEŠIR (sămbâtă, ora 20.00, Bierhaus) vor participa redactori Times New Roman, aforişti de la Belgrad, Paraćin, Surčin, Timişoara şi Variaş.

Cu această ocazie va fi organizată şi o expoziţe de caricaturi a autorilor Nikola Otaš şi Sergiu Vasile, iar actorul Goran Pantin va recita versuri în limbile română şi sârbă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.