Film, muzică și artă la Zilele Culturii Germane de la Timișoara. Vezi...

Film, muzică și artă la Zilele Culturii Germane de la Timișoara. Vezi programul evenimentelor

0
DISTRIBUIȚI

expo faustbook

Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” găzduieşte între 12 şi 22 mai Zilele Culturii Germane, dorinţa organizatorilor fiind aceea de a apropia publicul timişorean de cultura germană prin intermediul concertelor, expoziţiilor, filmelor şi spectacolelor de teatru programate în acest interval.

În 12 mai, începând cu ora 19.00, mezzosoprana Camelia Fornwald-Docea şi basistul Marius Manyov vor susţine un recital cu lied-uri compuse de Robert Schumann, unul din celebrii compozitori romantici din prima jumătate a secolului al XIX-lea. Ei vor fi acompaniaţi la pian de Adriana Dogariu şi Sorin Dogariu.

În 19 mai, la ora 17.30, va avea loc vernisajul expoziţiei „Faustbook – Coperte actuale de carte pentru autori clasici de limbă germană”, în care vor fi prezentate lucrările remixer-ului cultural Julien Britnic, care a realizat 15 coperte de carte pentru unele dintre cele mai cunoscute opere ale literaturii germane, folosind referinţe din cultura pop şi din lumea digitală pentru a scoate în evidenţă perenitatea operelor literare clasice.


Expoziţia va fi prezentată de Alina Baciu, directorul Centrului Cultural German. În aceeaşi zi, de la ora 18.00, este programat filmul franco-german „Die Spaziergängerin von Sans-Souci” (Femeia care se plimbă prin Sans-Souci), realizat în 1982 în regia lui Jacques Rouffino, o ecranizare a dramei unui om de afaceri şi militant pentru drepturile omului care-şi are rădăcinile în anii copilăriei petrecute sub teroarea celui de-al treilea Reich.

Conferinţa „Glaubensbrüder und – Schwestern. Religiöser Transnationalismus in Südosteuropa – 20-21 Jahrhundert” (Fraţi şi surori în credinţă. Transnaţionalism religios în Europa de Sud-Est în secolele XX şi XXI), va fi susţinută de prof. Klaus Buchenau de la universitatea din Regensburg în 20 mai, ora 17.00, şi va fi prezentată de dr. Constantin Pârvulescu, lector la Universitatea de Vest.

Studenţii secţiei de actorie în limba germană a Facultăţii de Muzică şi Teatru din cadrul Universităţii de Vest vor susţine în 22 mai, de la ora 19.00, un spectacol cu piesa „Spiomi aterizează”, după piesa lui Lev Kazarnovvski „Lăsaţi-o pe bunica în pace”. Piesa, jucată de studenţii din Timişoara şi montată în cadrul proiectului „Teatru în bibliotecă”, este o variantă satirică a textului original, care tratează problemele emigranţilor din Europa de Est, nevoiţi să recurgă uneori la fel de fel de tertipuri pentru a putea ajunge în Germania. Spectacolul se joacă în limba germană, cu titrare în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.