Incendiu de proporții la fabrica din Timișoara a unei companii multinaționale UPDATE...

Incendiu de proporții la fabrica din Timișoara a unei companii multinaționale UPDATE 3 De la ce a izbucnit focul GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1065423075">

incendiu twr (1)

Un fum gros a acoperit marți, cu puțin timp înainte de ora 11.00, zona Muzeului Satului Bănățean, în timp ce oamenii din zonă au putut vedea flăcările puternice cum ard, la nivelul unuia din corpurile înalte de clădire ale fabricii de componente auto TRW din Timișoara.

Pompierii se deplasează la locul incendiului cu șase autospeciale cu apă și spumă și două autoscări. Din primele informații, este vorba despre acoperișul uneia dintre halele TRW.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Conform procedurilor de protecția muncii, angajații au fost evacuați în curtea unității.

UPDATE 2 Pompierii timișoreni au reușit lichidarea incendiului, care, pentru a nu fi înregistrate victime, a presupus și evacuarea a peste 800 de persoane. „La locul intervenției, la ora 10.50 s-au deplasat 11 echipaje din care 8 autospeciale de stins incendii cu apă și spumă, 2 autoscări mecanice de lucru la înălțime și o ambulanță SMURD, 32 subofițeri, 6 ofițeri și un echipaj al poliției. Timpul de deplasare al pompierilor militari a fost de 4 minute. S-a constatat că incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă, în interiorul secției, de-a lungul tubulaturii de ventilație și la partea superioară a acoperișului, cu pericol de propagare la secțiile învecinate. Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite. Acțiunea de stingere a fost coordonată de comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Banat» al județului Timiș. Cauza probabilă a incendiului este de natură tehnică, scântei electrostatice produse în interiorul unei tubulaturi de ventilație”, au transmis reprezentanții ISU Banat.

UPDATE 3 Conform oficialilor TRW, incendiul izbucnit la fabrică nu a afectat zona de producție a incintei și că lucrul a fost reluat la ora 13:00, nici unul dintre angajați nu a necesitat îngrijiri medicale și nu a fost rănit.

Cauzele izbucnirii focului nu sunt încă stabilite, dar reprezentanții ISU Banat cred că este vorba despre scântei electrostatice produse în interiorul unei tubulaturi de ventilație. ISU a transmis că, la locul intervenției, la ora 10:50 s-au deplasat 11 echipaje din care opt autospeciale de stins incendii cu apă și spumă, două autoscări mecanice de lucru la înălțime și o ambulanță S.M.U.R.D, 32 subofițeri, șase ofițeri și un echipaj al poliției. Timpul de deplasare al pompierilor militari a fost de patru minute. Au fost evacute 813 persoane fără a fi înregistrate victime.

1 COMENTARIU

  1. la 10.50.. cam tarziu, angajatii au fost evacuati de la 10.40.. cat despre productie, nu a fost afectata toata, unele sectii au plecat acasa… iar autospecialele nu au fost toate acolo in cele 4 minute, timp de 2 ore au tot venit.. au mai fost incidente si in schimbul de noapte..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.