La Timișoara a început StudentFest, cel mai mare festival de artă și...

La Timișoara a început StudentFest, cel mai mare festival de artă și cultură din România. Care este tema din acest an și de ce au construit voluntarii cuiburi din crengi FOTO

0
DISTRIBUIȚI

11140043_976071512426457_3444476375909130305_n

La Timișoara a început cel mai mare festival de artă și cultură din România, StudentFest. Festivalul reprezintă, de fapt, un proiect de anvergură ce aduce în același spațiu oameni din mai multe domenii artistice: arhitectură, artă stradală, arte video, ceramică, dans, design vestimentar, experimentarium, fotografie, grafică, literatură, muzică, publicitate, sculptură și teatru.

În acest an, tema festivalului studențesc este conflictul. „În 2015, StudentFest vrea să tragă un semnal de alarmă asupra conflictelor în general, îndemnând transpunerea acestora doar în artă, fapt pentru care lansează tema „Conflict” ca idee de pornire pentru fiecare dintre secțiunile festivalului”, transmit organizatorii StudentFest, Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara.

Festivalul se întinde pe o perioadă de 10 zile, din 7 până în 16 mai, primele șapte fiind dedicate unor ateliere intensive de creație unde participanții vor avea ocazia să-și dezvolte spiritul artistic și abilitățile sub îndrumarea unor profesioniști în domeniu și artiști cunoscuți, ultimele zile fiind destinate promovării acestor creații.


Astfel, în urma celor șapte zile de ateliere vor rezulta expoziții, happeninguri, piese de teatru și concerte, toate expuse publicului larg.

Mai mult, pe parcursul întregului festival vor fi organizate expoziții, happeninguri, conferințe, dezbateri, piese de teatru sau concerte. Inedit este faptul că în cadrul secțiunii Sculptură, voluntarii au realizat mai multe cuiburi din crengi, în curtea Facultății de Arte și Design, în care vor fi organizate diferite activități în cadrul festivalului. Programul StudentFest 2015 este disponibil AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.