Lipsa forţei de muncă calificate – o problemă serioasă a angajatorilor ....

Lipsa forţei de muncă calificate – o problemă serioasă a angajatorilor . Ce soluţie a găsit CEI

0
DISTRIBUIȚI

cei cons electrificare macara

Companiile care asigură servicii publice sunt obligate să recurgă la strategii şi artificii complicate atunci când vine vorba de personal calificat. Cei mai mulţi plătesc bani grei ca să obţină absolvenţi cu diplomă şi specializare într-o meserie.

Cons Electrificarea Instal, companie din domeniul energiei, nu face excepţie. CEI are contracte cu două licee şi o şcoală de afaceri şi meserii în baza cărora le oferă elevilor condiţii de practică, adică toate cele necesare deprinderii meseriei direct la sursă.


În plus, după absolvire, un loc de muncă sigur cu toate avantajele ce derivă.

« Tehnicienii şi electricienii bine pregătiţi sunt greu de găsit. În activitatea societăţii noastre sunt de o importanţă vitală. Avem de nevoie de oameni calificaţi şi foarte buni în meseria lor. Lucrăm la nivel de performanţă şi nu putem face asta decât cu profesionişti. Eforturile noastre sunt enorme şi răsplata nu este întotdeauna pe măsură », spun reprezentanţii CEI.

Mulţi dintre elevii care urmează o şcoală de meserii aleg ca după absolvire să nu-şi mai urmeze vocaţia iar investiţia unei firme private în asigurarea practicii este pierdere totală. Momentan, tinerii care provin din zonele rurale şi au « bun simţ şi respect pentru muncă » par să fie salvarea angajatorilor.

« Suntem cu 15 ani în urmă la capitolul forţă de muncă calificată. Există un decalaj enorm între cerere şi ofertă. An de an facem eforturi imense pentru a instrui angajaţii şi pentru a-i califica direct la locul de muncă.  Cheltuielile sunt exponenţial mai mari din simplul motiv că trebuie să aduci personalul la un nivel de profesionalism care să-ţi menţină serviciile la cel mai înalt standard. Facem aceste sacrificii pentru că noi credem cu tărie că seriozitatea şi consecvenţa sunt atributele succesului în business. Din păcate, în cele mai multe cazuri de atribuiri de lucrări, licitaţii şi contracte, toată lumea îşi doreşte să plătească preţuri cât mai mici fără să ţină cont de calitate », susţin oficialii CEI.