LOTERIA FISCALĂ, la finalul înscrierilor: Câţi români au câştigat şi care este...

LOTERIA FISCALĂ, la finalul înscrierilor: Câţi români au câştigat şi care este valoarea premiului

0
DISTRIBUIȚI

taxe-impozite-bon-fiscal

Prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale, organizată pe 13 aprilie, a atras 18.215 de cereri de revendicare a premiului, cele mai multe în Bucureşti, Cluj şi Braşov, iar cele mai puține din judeţele Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov.

Dacă toate bonurile ar fi validate, câştigul la loterie ar fi de 54,9 lei, conform Mediafax.

Astfel, în Bucureşti au fost depuse 2.348 de cereri de către persoanele care au avut bonuri fiscale emise pe 7 februarie, cu valori între 6 lei şi 6,99 lei, cele mai multe în Sectorul 6 (512 solicitări), urmat de Sectorul 2 (429), Sectorul 4 (415 solicitări), Sectorul 3 (399 solicitări), Sectorul 5 (338 solicitări) şi Sectorul 1 (255 solicitări).

La Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Cluj s-au înregistrat 1.025 de cereri, în Braşov au fost depuse 888 de cereri, la Iaşi – 767 cereri, Hunedoara – 709 cereri şi în Constanţa – 684 cereri.

Cele mai puţine solicitări de revenidicare a premiului la loterie au fost primite de administraţiile ANAF din Giurgiu (105), Călăraşi (113), Ilfov (150), Mehedinţi (154) şi Harghita (170).

„În luna iunie 2015 va fi organizată o nouă extragere ocazională, pentru bonurile fiscale emise în lunile aprilie şi mai 2015.


Precizăm că în luna mai nu a fost programată nicio extragere”, a comunicat Ministerul Finanţelor Publice la solicitarea Mediafax.

Ordonanţa privind Loteria bonurilor fiscale prevede că prima extragere lunară va fi organizată în luna iulie, la care vor participa bonurile emise în iunie.

După încheierea primei etape a extragerii din 13 aprilie, de revendicare a premiilor, urmează ca ANAF să verifice bonurile fiscale depuse de solicitanţi, precum şi firmele care le-au emis. Comercianţii trebuie să aibă înregistrat şi în contabilitate bonul fiscal respectiv, altfel bonul va fi invalidat, iar firma amendată.

Permiul total, de un milion de lei, va fi împărţit egal la numărul câştigătorilor validaţi de către inspectorii fiscali. Lista câştigătorilor va fi publicată pe site-ul Ministerului Finanţelor, iar plata premiilor se va efecua în maxim 60 de zile de la încheierea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, respectiv până la 13 iulie.

Finanţele intenţionează să modifice modalitatea de organizare şi selecţie a câştigătorilor la loterie pentru a asigura premii mai consistente celor care au bonuri câştigătoare.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorivici, a declarat la începutul lunii că la viitoarele extrageri ar putea fi selectaţi doar 100 de câştigători la loterie, astfel încât premiile să fie mai consistente, iar solicitarea bonului să fie stimulată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.