Medici de top din Europa, printre care și părintele medicinei fetale, participă...

Medici de top din Europa, printre care și părintele medicinei fetale, participă la un important eveniment medical, la Timișoara. Ce au dezvăluit, la PRESSALERT LIVE, medicii Voicu Simedrea și Bogdan Mureşan VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

Voicu Simedrea și Bogdan Mureșan5

Un eveniment medical important va avea loc în perioada 15 – 17 mai la Timișoara. Asociația FemHelp, prin doctorii Voicu Simedrea și Bogdan Mureșan, organizează o conferință medicală în domeniul chirurgiei ginecologice și medicinei fetale la care sunt așteptați să participe sute de medici din România și din Europa. De asemenea, vor susține prezentări unii dintre cei mai importanți specialiști în domeniu din țări precum Franța, Germania sau Marea Britanie. Totodată, la conferința medicală este așteptat să participe și profesorul Kypros Nicolaides, părintele medicinei fetale, ale cărui cercetări și rezultate în medicina fetală au inspirat seria documentarelor BBC „Viața înainte de naștere”.

Medicii Voicu Simedrea și Bogdan Mureșan, organizatorii evenimentului medical, au fost invitați, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, pentru a vorbi despre importanța acestei conferințe internaționale, și nu numai. „Vrem să oferim în cadrul conferinței informații medicale de calitate.


Vin aproximativ 300 de medici din toate colțurile țării pentru a afla noutățile din domeniul medical, iar ca vorbitori avem patru profesori din diaspora, mari specialiști. Vom discuta în timpul conferinței și despre care sunt șansele profesionale și sociale ale medicilor tineri din România. Avem printre invitați și colegi mai tineri care au plecat și sunt în curs de afirmare în străinătate. Vom discuta și despre șansele pe care le au de a practica medicina aici, ce ar fi ca oamenii care aleg drumul străinătății să se întoarcă”, a explicat medicul ginecolog Voicu Simedrea.

Medicul Bogdan Mureșan a dezvăluit că vor avea loc și demonstrații practice. Astfel, în data de 15 mai, participanții vor putea urmări o transmisiune în direct din Rouen, unde doctorul Dragoș Georgescu, șeful clinicii de oncologie din oraș, va realiza o operație laparoscopică, pacientă fiind o femeie cu endometrioză, o boală considerată a doua cauză de infertilitate la vârsta tânără. „Este foarte important să abordăm medicina și din alt punct de vedere decât cel din care am fost învățați. O parte din pacienți și din doctori privesc medicina ca o mare carte de bucate. Unii pacienți au impresia că medicul scuipă remedii și trebuie să se întâmple ceva miraculos. Există credința asta în miracol, ori medicina se bazează pe dovezi științifice. Noi vrem să aducem în față dovezi clare prin care să arătăm că practica oricărui obstetrician se poate schimba foarte ușor cu dotarea pe care o are, dar mai trebuie să învețe ceva și să se axeze și pe consilierea pacientului”, a precizat medicul Bogdan Mureșan.

Ziua de 15 mai va fi dedicată, în cadrul conferinței medicale organizate la Timișoara, chirurgiei ginecologice de performanță, iar în zilele de 16 și 17 mai se va vorbi despre medicina fetală.

3 COMENTARII

  1. Toata consideratia pentru dl. doctor Muresan.Sotia este la dansul in monitorizare sarcina si avem doar cuvinte de lauda.Este printre putinii medici care isi dau interesul cu adevarat!
    Felicitari d-le doctor!

  2. Mega jurnalistilor, punem si noi titlul corect? Ca il cheama Muresan toata ziua, pe dr Bogdan Muresan. Pe care, de altfel, l-ati mentionat corect in articol.

  3. Da într-adevăr dr Muresan este un dr.foarte bun, dar din păcate dansul știu ca prestează doar la cu plata si nu toata lumea poate beneficia de serviciile dansului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.