Medicul Voicu Simedrea, la PRESSALERT LIVE: „E nevoie de informație corectă, pacientul...

Medicul Voicu Simedrea, la PRESSALERT LIVE: „E nevoie de informație corectă, pacientul de multe ori caută în „Cancan”. Ce spune doctorul Bogdan Mureșan despre miniștrii Sănătății care se tot schimbă VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

Voicu Simedrea și Bogdan Mureșan1

Voicu Simedrea și Bogdan Mureșan, doi medici timișoreni cunoscuți, care lucrează în cadrul unui spital privat din oraș, au fost invitați, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE. Cei doi doctori au vorbit despre conferința medicală în domeniul chirurgiei ginecologice pe care o organizează în perioada 15 – 17 mai, dar și despre problemele din sistemul de sănătate din țara noastră.

În urmă cu câteva luni, Voicu Simedrea, împreună cu Bogdan Mureșan și Florin Dorneanu au înființat Asociația FemHelp, dar și platforma chirurgieginecologica.ro, care este actualizată cu informații furnizate de medici competenți, fiind accesibilă pentru orice femeie din România. Medicul ginecolog Voicu Simedrea a ținut să precizeze că „este o foarte mare foame de informație. Oamenii trebuie să știe unde să caute, de multe ori caută și caută în „Cancan” sau pe site-uri care nu au nicio legătură cu viața medicală. Este nevoie de informație corectă”.

De asemenea, doctorul Bogdan Mureșan a declarat că este foarte important ca și pacientul să fie educat. „Pacientul trebuie să știe ce să-i ceară medicului. Pacienții merg la doctor, plătesc și pleacă fără să știe care sunt concluziile investigației medicale, apoi merg la alt medic ca să se lămurească ce a spus primul doctor”.

Voicu Simedrea și Bogdan Mureșan

Pe platforma chirurgieginecologica.ro, femeile interesate pot afla informații și despre endometrioză, o boală mai frecventă decât orice cancer genital, despre care știu prea puține lucruri nu doar pacientele, ci și doctorii.


„În cadrul conferinței medicale pe care o organizăm voi prezenta și cinci cazuri sub titlul „Poveștile endometriozei”. Endometrioza este o boală foarte serioasă și nu trebuie neglijată, ar fi bine ca măcar să fie diagnosticată corect. Am o pacientă cu endometrioză care a fost consultată de 27 de ori din 2007 până în 2010 și nu a primit un diagnostic”, a precizat Voicu Simedrea.

Pe de altă parte, medicul Bogdan Mureșan a ținut să precizeze că, din punctul său de vedere, acest lucru reprezintă „oglinda societății românești. România în sine nu știe pe ce drum să meargă, iar această problemă se reflectă și în lumea medicală. În România, ministrul Sănătății se schimbă din șase în șase luni și niciun ministru nu vrea să continue ce a început primul”.

„Colegii medici din țară ar trebui să realizeze că endometrioza este o problemă de sănătate publică. Vin paciente care ani de zile au fost tratate pentru cu totul alte diagnostice, iar această întârziere duce la apariția unor complicații și la drame. Vrem să-i punem în gardă pe medicii din România cu privire la această boală. (…) Părerea mea este că noi nu avem școală medicală. Nimeni nu e dispus să-l învețe pe celălalt din urma lui. S-a pierdut entuziasmul pentru medicină”, a mai declarat medicul timișorean Voicu Simedrea.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.