Melomanii de Facebook

Melomanii de Facebook

0
DISTRIBUIȚI

zoltanvarga 2

Alături de numeroşii oameni care-şi postează selfie-uri sau pozele cu farfurii pline de mâncare, Facebook-ul are parte şi de numeroşi indivizi care undeva în sufletul lor se consideră melomani. Nimic rău până aici, doar că în ultima vreme, au apărut şi nişte melomani mai altfel. Specia asta de oameni sunt nişte personaje care participă (dau attending), la fiecare eveniment muzical aflat pe o rază de o sută de kilometri. În plus îşi etalează vastele cunoştinţe în arta numită muzică prin videoclipuri şi concerte „cool“, pentru a demonstra lumii faptul că ei sunt meseriaşi. Desigur, melomanii de Facebook se pricep şi la alte domenii, dar atunci când vine vorba de viaţa concertistică a oraşului Timişoara, ei le ştiu pe toate. Comentează în fel şi chip fiecare concert, îşi dau cu părerea asupra unor lucruri la care nu s-au obosit să participe şi au impresia că reuşesc să fie portavocea scenei muzicale locale.


Ironia sorţii face ca tocmai aceşti oameni care se consideră nişte adevăraţi guru ai muzicii locale să absenteze în masă de la evenimentele cu pricina.

Aşa se face, de exemplu, că la concertul formaţiei britanice Bad Guys care a avut loc la clubul Daos zilele trecute, au venit doar o zecime din cei care au dat attending. Şi un exemplu şi mai recent, este cel cu festivalul Joie De Vivre care a avut loc în weekend La Căpiţe. Festivalul cu un line up de nota zece a avut peste 3.300 de attending-uri pe Facebook. Din care, în prima seară au fost prezenţi mai puţin de zece la sută. Dincolo de ipocrizia cu care ne-am obişnuit deja, „vocea“ melomanilor ăştia de Facebook pare a fi la prima vedere un instrument de luat în calcul. Probelema este că oamenii „de bine“, care ar putea emite opinii pertinente asupra fenomenelor muzicale din orăşelul nostru stau în banca lor şi nu se amestecă în conversaţii puerile care adesea se coboară la un nivel intelectual greu de suportat pentru orice pământean cu ceva IQ în cap. Carevasăzică, specia asta de melomani de Facebook se înmulţeşte pe zi ce trece şi din păcate încă nu s-a găsit niciun leac împotriva acestui flagel care ameninţă să distrugă celulele nervoase ale oamenilor de bine. Până una alta, rămâne doar să ne ferim de ei şi să ne vedem de-ale noastre. Şi să mergem la concerte. Nu pentru ca să vadă prietenii noştri de pe Facebook că suntem „pe val“, ci „for the love of music“. Dacă mai există aşa ceva….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.