Ministrul Sorin Cîmpeanu, la Timișoara, despre noua lege a Educației: „Nu dorim...

Ministrul Sorin Cîmpeanu, la Timișoara, despre noua lege a Educației: „Nu dorim să bulversăm sistemul de învățământ”. Ce schimbare importantă ar putea apărea la BAC

0
DISTRIBUIȚI

poza

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației și Cercetării Științifice, a anunțat, în urmă cu câteva săptămâni, o nouă lege a învățământului. Prezent astăzi la Timișoara pentru a participa la aniversarea a 70 de ani de la înființarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, ministrul s-a întâlnit și cu sindicaliștii din învățământ din județul Timiș, cu care a discutat despre noua lege.

„Ne dorim o lege a Educației profesionist întocmită și extrem de transparentă.


Nu ne dorim să bulversăm sistemul de învățământ din România, ci să remediem acele deficiențe semnalate de reprezentanții din sistemul de învățământ. Vrem să facem sistemul de învățământ mai adaptat la actualele cerințe ale mediului socio-economic”, a explicat, la Timișoara, Sorin Cîmpeanu.

Prezentă la Timișoara, Ecaterina Andronescu a declarat că „sunt lucruri care trebuie corectate prin noua lege a Educației, iar acum este un moment favorabil să avem o nouă lege”. Ministrul Educației a vorbit și despre examenul de Bacalaureat din acest an, despre care a precizat că „trebuie să avem grijă ca subiectele să aibă o formulare foarte clară, să fie bine formulate, nu vorbim de un nivel de dificultate mai redus”. Sorin Cîmpeanu se gândește ca în noua lege a Educației să introducă și BAC-ul diferențiat. „Este o variantă, dacă este o variantă bună, vom vedea în urma acestor dezbateri”, a conchis ministrul la Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.