Moldoveancă expulzată din România în 2014, personaj cheie în dosarul firmelor fantomă legate...

Moldoveancă expulzată din România în 2014, personaj cheie în dosarul firmelor fantomă legate de numele ginerelui lui Vasile Blaga. Ce rol avea femeia

0
DISTRIBUIȚI

bani

Unul dintre oamenii cheie din firmele fantomă aflate în circuitul evazionist pus la cale de ginerele lui Vasile Blaga, Ionuț Andrei Rudeanu, se numeşte Galina Vasilenco, era administrator la trei firme şi se ocupa de o fermă de oi, iar în 2014 a fost expulzată din România în Republica Moldova.

În referatul prin care procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au cerut arestarea preventivă a lui Andrei Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, aceştia prezintă situaţia unuia dintre oamenii cheie ai lui Rudeanu, respectiv a Galinei Vasilenco, expulzată în 2014 în țara natală. Ea figura ca asociat, administrator şi împuternicit pe conturile bancare ale societăţilor Biovros, Biotehnical Industrial şi Edificia 2003 Construct, care, în perioada ianuarie 2009 – decembrie 2012, figurează ca furnizori importanţi ai societăţii lui Rudeanu, Axis Corporate Security, valoarea totală a facturilor fiscale ce atestă prestarea unor servicii sau bunuri către aceste societăţi fiind de 3.577.401 lei, plus TVA în cuantum de 816.388 lei. Procurorii arată că, din analiza rulajului conturilor acestor trei societăţi, rezultă că sumele primite de la Axis Corporate Security erau fie retrase de la sediul băncii sau de la ATM de către Galina Vasilenco, fie transferate în conturile bancare ale altor societăţi comerciale, având şi acestea un comportant fiscal disimulat de tip fantomă.

vasilenco-galina-xing„Din verificările făcute la Oficiul Român pentru Emigrări rezultă că Galina Vasilenco a fost îndepărtată de pe teritoriul României în 20 iunie 2014.


Pe durata şederii acesteia pe teritoriul României a fost găzduită de Ina Ceban şi Iurie Ceban la domiciliul acestora din Bucureşti, sectorul 2, iar ulterior s-a aflat la o firmă de oi a familiei Ceban din comuna Câmpineanca, judeţul Vrancea, unde a ajutat la treburile gospodăreşti”, se mai arată în documentul citat.

Astfel, conchid anchetatorii, pe întreaga perioadă în care s-a aflat în România, Galina Vasilenco a fost folosită pentru retragerea unor importante sume de bani din conturile societăţilor unde era asociat, administrator şi împuternicit, fără a presta vreun fel de activitate pentru societatea lui Rudeanu. În document se arată că banii retraşi ajungeau de regulă la Iurie Ceban.

Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă a lui Andrei Rudeanu, ginerele copreşedintelui PNL Vasile Blaga, în dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 600.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.