Mutarea locaţiei Festivalului Berii, pierdere grea la bugetul local. Cu cât scad...

Mutarea locaţiei Festivalului Berii, pierdere grea la bugetul local. Cu cât scad finanţele municipalităţii şi unde ar putea avea loc evenimentul

0
DISTRIBUIȚI

bataie concert cargo

Este oficial: Festivalul Berii se mută într-o locaţie incă incertă, iar liniştea costă. Aleşii locali au votat astăzi hotărârea prin care iau la cunoştinţă de faptul că municpalitatea va pierde astfel sponsorizările pe care le primea din partea companiei Ursus, pe vremea când festivalul avea loc lângă stadionul Dan Păltinişanu.

„Ca urmare a faptului că locaţia, respectiv platoul din exteriorul Stadionului Dan Păltinişanu, nu mai este o opţiune viabilă pentru desfăşurarea evenimentului Serbările Timişoreana ‐ din cauza numeroaselor sesizări pe care le‐au făcut locatarii din zonă, cerând municipalităţii să mute amplasamentul destinat desfăşurării evenimentelor într‐o altă locaţie ‐, au fost căutate soluţii pentru identificarea unei alte locaţii optime desfăşurării acestui eveniment.


Cu toate acestea, prin adresa nr. CP 2015‐212/05.05.2015, compania Ursus Breweries şi-a exprimat intenţia rezilierii de drept a contractului de sponsorizare (…), având în vedere că propunerile pe care Primăria Municipiului Timişoara le‐a înaintat ca variante de amplasament nu au fost agreate cu compania Ursus Breweries, dar şi perioada scurtă rămasă până la data planificată pentru desfăşurarea Serbărilor Timişoreana”, se arată în referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Primarul Nicolae Robu a spus că deşi se pierd bani de la bugetul local pentru acestă decizie, municipalitatea nu va da înapoi. „Prin urmare după ce am făcut promisiunea că nu se va organiza acolo Festivalul Berii şi nici alte evenimente care să perturbe locuitorii. Ne ţinem de cuvânt chiar dacă nu mai câştigăm o sumă atat de mare, dar cetăţenii merită”, a spus Robu. Sponsorizarea pierdută se ridică la nu mai puţin de 300.000 de euro, iar festivalul ar putea avea loc de acum înainte în parcarea Iulius Mall.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.