Nicolae Robu încearcă să diminueze impactul anchetelor DNA care vizează Primăria Timişoara....

Nicolae Robu încearcă să diminueze impactul anchetelor DNA care vizează Primăria Timişoara. Vezi ultima găselniţă şi cum încearcă să se scuze înainte de audieri

0
DISTRIBUIȚI

robu ochelari 1

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a încercat, astăzi, în faţa jurnaliştilor să diminueze impactul de imagine resimţit în urma anchetelor DNA care vizează municipalitatea. Acesta a declarat astăzi că „vin în faţa dumneavoastră acuma datorită sesizării unor atitudini total incorecte de dezinformare a cetăţenilor la care se dădeau unii în contextul anchetei care este în derulare la Timişoara. Există un individ, nu îi dau numele care e prea neimportant şi l-aş face ziarist şi spune că are treaba cu presa, care a promovat ideea că de nu ştiu câte ori în Primăria Timişoara s-ar fi făcut percheziţii. Ştiţi foarte bine că au mai fost încă două veniri în primărie a unor reprezentanţi ai DNA pentru a lua declaraţii unor angajaţi din primărie. Niciodată nu s-a întâmplat nimic la cabinetul primarului, aşa cum au încercat să prezinte unii lucrurile. Niciodată nu s-a făcut nicio percheziţie în niciun loc din primărie până săptămâna trecută când cu mandat de la DNA, o echipă de la poliţie s-a prezentat a arătat mandatul mi-a cerut să întrerup activitatea cu publicul în camera unde urma să aibă loc percheziţia, în camera 30, şi apoi şi-a văzut de treabă până la ora la care au terminat. În orice caz, totul s-a întâmplat aşa cum trebuie să se întâmple astfel de lucruri.


E firesc ca atunci când există sesizări de nereguli să se procedez inclusiv la percheziţi. Eu nu am avut nicio implicare, nu a trebui nici măcar să semnze vreun document. Mi s-a spus că nu trebuie să semnez nimic de predare –primire şi apoi am plecat spre casă”.
Edilul a adus și două plângeri din 2013. adresate una Poliției și alta Parchetului, prin care cerea verificarea vânzării ilegale de case din Timișoara. „Eu nu m-am împăcat cu această situaţie nebuloasă pe care am constatat-o, dar neavând prerogative şi instrumente pentru a ancheta eu astfel de lucruri de o anvergură uriaşă, m-am adresat instituţiilor specializate ale statului, poliţiei şi procuraturii şi personal mă bucur că se fac aceste anchete şi că se va întâmpla ceea ce eu mi-am asumat să cer oficial încă din 2013. când am început să intru în contact cu diverse situaţii şi să acumulez semne de întrebare. Este treaba justiţie să stabilească la început suspecţii şi apoi vinovaţii”, a mai spus Robu.

Edilul şef a precizat că nu este de competenţa sa să facă anchete, menţionând că primarul nu este un dictator, nici anchetator, nici judecător să stabilească vinovăţii. Robu e de părere că cei care au comis ilegalităţi ar trebui să fie închişi şi proprietăţile acestora să fie confiscate.

Primarul a explicat că „dacă s-a făcut o singură percheziție, nu e normal să se transmită către populație că la Primăria Timișoara are loc a nu știu câta percheziție. Trebuie să fim corecți. Altfel există un mandat de dezinformare la unii. Nu mă deranjează ca persoană, dar e vorba despre instituție. Dacă au fost cinci puteau să se spună că au fost cinci. Nu a fost nicio percheziție”. Mai mult, Robu spune că la precedentele vizite ale DNA la Primăria Timișoara, legat de finanțarea echipei Politehnica Timișoara și de contactele pentru spații verzi, nu a fost vorba de percheziții, ci de ridicări de acte și de luarea de declarații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.