Noi date despre starea lui Gabriel Cotabiţă: În continuare gravă, sunt suspiciuni...

Noi date despre starea lui Gabriel Cotabiţă: În continuare gravă, sunt suspiciuni de leziuni cerebrale. Spital: A făcut stop cardio-respirator din cauza unei tulburări severe de ritm cardiac

0
DISTRIBUIȚI

Gabriel-Cotabita-radicalonline_info

Gabriel Cotabiţă este în continuare în stare foarte gravă, în comă indusă medicamentos, şi există suspiciuni că s-ar fi produs leziuni cerebrale, investigaţiile fiind continuate de o echipă medicală pluridisciplinară de la Spitalul Floreasca, unde cântăreţul este internat la terapie intensivă. Gabriel Cotabiţă a făcut stop cardio-respirator cel mai probabil din cauza unei tulburări severe de ritm cardiac, pe fondul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente, fiind excluse infarctul, embolia pulmonară şi accidentul vascular cerebral, a anunţat, luni, Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Potrivit unor surse din anturajul lui Gabriel Cotabiţă, starea de sănătate a cântăreţului a fost reevaluată luni, de o comisie medicală pluridisciplinară, care a propus să fie făcută o investigaţie RMN cerebrală, în condiţiile în care există suspiciuni că ar putea exista leziuni cerebrale.

Anterior, au fost făcute mai multe investigaţii, pentru evaluarea stării de sănătate a lui Cotabiţă, printre care şi o coronarografie, al cărei rezultat a fost bun, nefiind leziuni pe arterele coronare.


Coronarografia permite vizualizarea directă a arterelor coronare, responsabile de angină sau infarct.

Sursele citate au precizat că, la trei zile de la internarea în Spitalul de Urgenţă Floreasca, Gabriel Cotabiţă este asistat şi ventilat mecanic, fiind în comă indusă medicamentos.

La rândul său, muzicianul Mihai Pocorschi a declarat, pentru MEDIAFAX, că medicii urmau să se întrunească luni pentru a evalua starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiţă.

„Trebuia să se întrunească la Spitalul de Urgenţă un consiliu medical, cu cei de la Cardiologie, cu cei de la Neurologie, nu ştiu dacă s-a întâmplat”, a spus Pocorschi, adăugând că nu sunt noutăţi faţă de ziua de duminică.

„Din ceea ce ştiu, din sursele medicale avizate, în ultimă instanţă, se pare că a fost un stop cardio-respirator”, a mai spus Pocorschi.

Întrebat dacă, în momentul de faţă, Gabriel Cotabiţă este ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor, Mihai Pocorschi a spus că aceasta nu este o informaţie pe care să o deţină el.

„Din câte ştiu, cam asta e situaţia, dar nu o luaţi ca pe o situaţie clară şi sigură”, a adăugat acesta.

„Până când lucrurile se vor clarifica, într-un fel sau altul, nu pot decât să solicit de la toată lumea care îl cunoaşte şi îl iubeşte gânduri bune, vibraţie bună şi speranţă”, a completat artistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.