O nouă premieră la Teatrul German din Timișoara, în regia regizorului Alexandru...

O nouă premieră la Teatrul German din Timișoara, în regia regizorului Alexandru Dabija. Când are loc

0
DISTRIBUIȚI

bremen

După spectacolele „Cântăreaţa cheală” şi „Nunta micilor burghezi”, cunoscutul regizor Alexandru Dabija, deţinător a două premii UNITER pentru cea mai bună regie, distins cu Premiul Naţional pentru Artă – categoria Artele spectacolului – decernat de Ministerul Culturii şi Cultelor şi invitat să pună în scenă piese clasice sau contemporane din dramaturgia românească şi universală la cele mai importante teatre din ţară, montează la teatrul german din Timişoara o premieră absolută, „Bremen”, după un text de Peca Ştefan, dramaturg român contemporan ale cărui texte sunt cunoscute în mai multe ţări europene şi în SUA.

Textul piesei este inspirat din cunoscutul basm al Fraţilor Grimm, „Muzicanţii din Bremen”, care pleacă de la ideea că vestiţii muzicanţi nu ar fi ajuns niciodată la Bremen ci s-ar fi oprit, în drumul lor, la clinica „Muzak”, unde muzica lor ajută la terapia de regenerare celulară.


Piesa surprinde momentul în care tocmai se celebrează zece ani de când Cocoş, Măgar, Dulău şi Mâţă s-au stabilit la Muzak iar asistenţii pregătesc o aniversare la care sunt invitaţi şi reprezentanţi ai administraţiei oraşului. Distribuţia este alcătuită din actorii Boris Gaza, Radu Vulpe, Olga Török, Rareş Hontzu, Konstantin Keidel, Ioana Iacob, Daniela Török, Oana Vidoni, Franz Kattesch, Enikö Blénessy, Anne-Marie Waldeck, Harald Weisz, Radu Brănici şi Dana Borteanu, decorurile şi costumele sunt creaţia Ioanei Popescu iar mişcarea scenică este semnată de Florin Fieroiu. Spectacolul este ilustrat sonor de muzica Adei Milea, cunoscută publicului pentru albumele inspirate din opere literare celebre, şi care a colaborat cu Alexandru Dabija la realizarea mai multor spectacole.

Premiera spectacolului are loc duminică, 10 mai, la ora 19,30 iar următoarea reprezentaţie este programată pentru ziua următoare, 11 mai, la aceeaşi oră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.