Omul de afaceri timișorean Codruț Ianăși, la PRESSALERT LIVE: „Te poți numi...

Omul de afaceri timișorean Codruț Ianăși, la PRESSALERT LIVE: „Te poți numi inconștient dacă vrei să ai un business în România”. De ce crede asta VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

codrut ianasi manager blue sys (1)

Codruț Ianăși, managerul BlueSys, o companie de succes din vestul țării, a declarat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, că este nemulțumit de faptul că în România cu greu poți să-ți deschizi o afacere. Asta în condițiile în care în Statele Unite ale Americii orice persoană poate să deschidă o firmă în doar câteva minute, pe care o înregistrează pe Internet.

„În România, lucrurile nu se întâmplă cu o așa lejeritate. După ce ai obținut hârtiile, începe o întreagă luptă, îți trebuie tot felul de autorizații. Te poți numi inconștient dacă vrei să ai un business în România, plus că riști să primești amenzi fabuloase, uneori pentru lucruri pe care pur și simplu nu le cunoști. În America, firmele cu cifre de afaceri de două, trei milioane de dolari merg o singură dată pe an la un contabil. Până atunci, iau o pungă în care aruncă toate actele”, a comentat Codruț Ianăși.

Antreprenorul timișorean a vorbit și despre tot mai desele controale ale inspectorilor ANAF. Întrebat de către moderatorul emisiunii dacă este normal ca ANAF să înceapă o campanie pentru bonul fiscal, Codruț Ianăși a afirmat că „mi se pare normal să se dea bon fiscal. Este nedrept să vezi că alții pot să facă bani neplătind taxe. Dar nu cred că e normal ca o firmă să fie penalizată cu 5.000 de lei pentru faptul că se găsește un plus în casă de doi, zece lei”.

Omul de afaceri a mai precizat că este important pentru orice exportator român să fie membru într-o cameră de comerț.


„Este o necesitate. Nu cred că putem să creștem suficient de bine dacă nu suntem reprezentați de o cameră de comerț puternică, mai ales când vorbim de firmele mici. Însă eu am decis să mă retrag din cauza scandalurilor din interior”, a explicat Codruț Ianăși. Timișoreanul a mai precizat, în cadrul emisiunii din această seară, că nu e normal ca 95% din companiile românești să se adreseze doar pieței interne, care este mică.

Codruț Ianăși a comentat și avântul DNA din ultima perioadă de a aresta oameni corupți. „Nu știu dacă este bine sau rău, sigur este foarte târziu. Volumul este corect, însă este greșit timing-ul. Dacă toate aceste arestări s-ar fi făcut în ultimii zece ani, ar fi fost făcută o arestare la două luni. Este o acumulare majoră de probleme într-o societate care nu poate să le mai suporte și atunci izbucnesc. Este ca o revoluție, o trăim și trebuie să ne-o asumăm pentru că tot noi am suportat liniștea din ultimii 20 de ani”, este de părere omul de afaceri.

În final, antreprenorul timișorean a vorbit și despre trecerea de la comunism la democrație. Codruț Ianăși crede că urmele regimului comunist se vor șterge complet abia după 50 de ani. „Respectul pentru istorie e obligatoriu. A face un muzeu al Revoluției la Timișoara nu e o chestie foarte complicată. De fiecare dată când am adus străini în țară, aceștia au fost cel mai impresionați de urmele gloanțelor lăsate la Revoluție în Piața Operei, în clădiri. Sunt elemente de muzeu de primă mână pe care noi nu le folosim”, a conchis Codruț Ianăși.

1 COMENTARIU

 1. DA,ARE DREPTATE DOMNUL CODRUT. IN AMERICA DACA MA PRINDE CA NU DAU BON FISCAL LA CLIENT SUNT TERMINATA ! VOI PLATII BANI SI CE NU AU PLATIT ALTII.
  DE LA MINE DIN MAGAZIN NU SE PLEACA FARA BON. NU EXISTA ASA CEVA.
  AM FOST IN TIMISOARA SI MERGIND PRIN MAGAZINE, IN CEL PUTIN JUMATE DIN ELE, NU AM PRIMIT BON. TIN MINTE CA ERA IN PIATA BADEA CIRTAN CU TATAL MEU SA CUMPAR UN DETERGENT DE VASE SI O STICLA DE CLOR. AM CERUT BON. STITI CE MI SA RASPUNS DE CITRE VINZATOR ? NU E PROBLEMA IL CUNOSC PE DOMNUL,TRECE DES PE LA NOI {ADICA DE TATA}. ASA CEVA…NUMAI IN ROMANIA POATE SA SE INTAMPLE. LA MAMA LA SPITAL UNDE ERA, NU EXISTA ZI SA NU VINA LA MINE SI APROAPE CER TIP. MI-A SPUS O COLEGA DE SALON A MAMEI,,,UITE CIND ESTI AICI CUM VIN LA EA, CITE DOUA ODATA, …SI CIND PLECI, LE CERE APA SI SE FAC CA NU AUD….. FOARTE DUREROS.
  POATE NU TREBUIA SA SCRIU CE MI S-A INTAMPLAT, INSA CINEVA TREBUIE SA AFLE SI SA CONTROLEZE MAI DES,CA E JALE,CU J MARE !! PREFER SA RAMIN IN AMERICA, SA FIU CORECTA , SA DORM LINISTITA CA RESPECT CLIENTII,LEGILE AMERICANE SI IMI CRESTE BUSINESSUL ZI DE ZI . SUNT MINDRA CA POT PROGRESA FRUMOS CU IMPORT FARA BIROCRATIA DIN ROMANIA,FARA RELATII, FARA SPAGILE CARE SE DAU IN TARA MEA.
  E BINE SA FII IN TARA TA, DAR NU IN CONDITIILEDE ACUM, UNDE SE FURA,SE MINTE,SE INSEALA APROAPE PESTE TOT. CINE SA INVESTESCA INTR-O ASEMENEA TARA ? IN NICI UN CAZ, NU EU.
  CU REGRET , TOATE BUNE SI SA DEA DUMNEZEU SA SE SCHIMBE IN BINE CIT MAI REPEDE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.