Parlamentarul care și-a angajat fratele rămâne în conflict de interese. În ce...

Parlamentarul care și-a angajat fratele rămâne în conflict de interese. În ce instanță mai poate face recurs

0
DISTRIBUIȚI

lucian resmerita

Curtea de Apel Alba Iulia a respins solicitarea deputatul Cornel Cristian Resmeriță de a anula reportul de evaluare al ANI care a stabilit că există un conflict de interese de natură administrativă, deoarece și-a angajat fratele la biroul parlamentar.

„Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, competenţa soluţionării recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Considerentele care au stat la baza acestei sentinţe vor putea fi făcute publice după ce hotărârea va fi motivată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Potrivit ANI, Cornel-Cristian Resmeriţă (PSD) a fost în conflictul de interese în materie administrativă, pentru că în 2009 a încheiat un contract cu fratele său, Lucian Marius Resmeriţă, prin care acesta a fost angajat în funcţia de consilier în cadrul Biroului parlamentar nr.


275 din localitatea Vulcan, judeţul Hunedoara.

Agenţia Naţională de Integritate a cerut, în luna ianuarie 2015, Parchetului instanţei supreme să îl cerceteze pe deputatul Cornel Cristian Resmeriţă pentru conflict de interese, întrucât acesta şi-a angajat fratele în funcţia de consilier la biroul său parlamentar din judeţul Huneadoara. Parlamentarul a cerut atunci în instanță anularea raportului de evaluare.

Deputatul PSD Cornel Cristian Resmeriţă este fiul primarului municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă, aflat în arest la domiciliu în dosarul “Gala Bute”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.