Paul Brad, fondatorul Lean Academy, la PRESSALERT LIVE: „Un lider devine lider...

Paul Brad, fondatorul Lean Academy, la PRESSALERT LIVE: „Un lider devine lider prin respect. De multe ori e mai uşor să fii manager” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

paul brad pex summit (4)

Paul Brad, fondatorul Lean Academy și organizator al Process Excellence Summit (PEX Summit), eveniment despre excelența operațională și perfecționarea practicilor manageriale, a fost invitat în această seară în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, unde a oferit informaţii cheie vizavi de activitatea de consiliere pe care o oferă firmelor care doresc să prospere prin implementarea de procese noi, dar şi prin bune practici de management al resurselor umane.

Legat de activitatea pe care o desfăşoară, Brad a menţionat că „ajutăm companiile să îşi identifice aceste procese, adică să înţeleagă ceea ce fac. Asta ar putea să sune scandalos la o discuţie cu patronul unei afaceri, când discuţi despre ceea ce face el. (…) Este vorba de a desena o hartă a procesului, a folosi nişte simboluri, nişte diagrame, cu scopul de a evidenţia puncte pe care le putem îmbunătăţi.(…) Sunt chestiuni care ţin de organizare, de o ergonomie a muncii, care ţin de anumite metode pentru organizare la locul de muncă”.

Paul Brad a mai explicat că este necesar ca toate companiile să găsească metode prin care să se adapteze la cerinţele de pe piaţă, dar şi la specificul angajaţilor.


Acesta a exemplificat că „ţările cu religie musulmană au început să ţină cont de aceste rituri, să moduleze schimburile ca oamenii să îşi poată manifesta credinţa religioasă. (…) Ăsta e un model de adaptare locală prin care companiile înţeleg că trebuie să se adapteze la specificul local”. Acesta a mai spus şi că „avem companii în România care sunt japoneze la origine, avem companii americane în România, şi acest spirit janponez sau american îşi pune amprenta asupra culturii organizaţionale pe care compania încercă să o transpună local”. Invitatul a explicat că dacă la japonezi se pune accent pe munca de echipă, în vreme ce la americani este accentuată afirmarea individulă, la români se tinde spre stilul american.

Legat de provocări, Paul Brad a menţionat că „cele mai groaznice sunt acele situaţii de negare sau sunt acelea în care proprietarul afacerii ne pune la zid şi spune cam aşa: cum ai putea tu să mă ajuţi, când uite unde sunt eu cu afacerea de 20 de ani. Eu atunci mulţumesc pentru prezenţă şi plec”. Nu în ultmul rând, invitatul a atenţionat că „un lider devine lider prin respect, prin a arăta o cale, o viziune. De multe ori este mai uşor să fii manager”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.