Compania care reabilitează de doi ani centrul istoric al Timișoarei, este vizată de procurorii DIICOT, într-un dosar de amploare. Azi au loc percheziții la sediul firmei și la locuința patronului Romprest. În cauză e vorba de un prejudiciu de 18 milioane de euro, prin evaziune fiscală.
Vă reamintim că Romprest derulează la Timișoara un proiect în valoare de 14,7 milioane de euro, pentru reabilitarea centrului istoric. Șantierul început în toamna lui 2013 și care trebuie finalizat la sfârșitul lunii iulie, se întinde pe 4,6 hectare. Gurile rele sugerează că ancheta de la Ploiești ar putea ajunge și la Primăria Timișoara. Un număr de zece străzi din zona centrală a municipiului Timişoara vor deveni pietonale în urma șantierului, timp în care se vor face lucrări de reabilitare a centrului istoric, în valoare totală de 14,7 milioane de euro, 80,35% din bani provenind de la Uniunea Europeană ca fonduri nerambursabile. La finalul lucrărilor, în iulie 2015, cele zece străzi vor fi pietonale, iar pieţele Sfântul Gheorghe, Libertăţii şi Ţarcului, vor fi schimbate aproape în întregime, în timp ce Piaţa Unirii va rămâne la fel cum este acum. Totodată, proiectul prevede şi schimbarea mobilierului urban din zonă, iar subsolurile clădirilor istorice ar urma să fie transformate în spaţii comerciale. Proiectul a fost pregătit în mandatul trecut, pe vremea când primar al Timişoarei era Gheorghe Ciuhandu (PNŢCD), de arhitecţii Radu Mihăilescu, Şerban Sturza şi Luminiţa Popa.
50 de persoane vor fi duse la audieri
Procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Ploiești efectuează un număr de 37 de percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul fiind de 18 milioane euro. Potrivit unor oficiali din DIICOT, vizat de percheziții este și omul de afaceri Florian Walter, patronul companiei Romprest.
UPDATE Romprest este cercetată într-un dosar care vizează tranzacţiile comerciale desfăşurate în perioada 2012 – 2014, cu societăţile comerciale LA Team Line, Solutions SRL, Romconcord Tehnic Service SRL și Euro Grup SRL.
Conform unui comunicat de presă transmis de DIICOT, „există suspiciunea că în perioada 2013-2014 s-a constituit un grup infracţional organizat format din 23 de persoane şi coordonat de către suspectul W. F., care a desfăşurat operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificiala a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi ulilizarea de societaţi comerciale „tip fantomă”, pentru realizarea operaţiunilor ilicite. Astfel, în scopul reducerii masei de profit şi a TVA de plată, suspectul W. F. a iniţiat şi a coordonat aceste circuite financiare, pe mai multe paliere, ce au avut drept scop înregistrarea în contabilitatea societăţii Compania Romprest Service SA Bucureşti a achiziţiilor, de la diverse societăţi comerciale, utilizate exclusiv pentru emiterea de facturi. După înregistrarea în contabilitatea societăţii a facturilor aferente achiziţiilor fictive, sumele consemnate în documentele respective erau virate, iniţial, în conturile societăţilor fantomă emitente, ulterior fiind transferate în conturile altor societăţi comerciale de tip „fantomă”, fiind retrase în numerar şi preluate de către suspectul W. F., în vederea utilizării în scopuri proprii. S-a constatat că retragerea fondurilor era efectuată de către ceilalţi membri ai grupului, în scopul restituirii lor în numerar, către iniţiatorul acestui circuit fictiv, respectiv suspectului W. F., operaţiune realizată sub coordonarea unor membrii ai grupului infracţional organizat”.
Mai mult, anchetatorii spun că directorul companiei, Florian Walter, pune în funcțiune circuitele comerciale fictive, precum şi cele financiare asociate, cu sprijinul membrilor grupului, fiecare dintre aceştia îndeplinind sarcini prestabilite şi fiind remunerati în consecinţă. „Referitor la activitatea infracţională a suspectului W. F. a rezultat faptul că acesta a înaintat solicitări punctuale de retragere a unor fonduri financiare din circuitul financiar legal al SC COMPANIA ROMPREST SERVICE SA Bucureşti, iar prin intermediul unor suspecţi, a coordonat demersurile concrete întreprinse de ceilalţi membri ai grupării, care au avut drept obiectiv atât obţinerea unor fonduri financiare ce puteau fi utilizate de către suspectul W. F. în scopuri proprii, cât şi de către societatea ROMPREST. Din cercetări s-a stabilit că membrii grupării preluau solicitările transmise de către lider, stabilind modalitătile concrete de acţiune pentru retragerea fondurilor din circuitul financiar al Romprest”, se arată în comunicatul DIICOT.
Foarte bine!
Poate se ajunge si cum s-a „castigat” aceasta licitatie!!!si IMPARTEALA facuta in urma castigarii licitatiei!!!
Ar fi culmea acum ca lucrarile sa se opreasca si sa ramana asa pana cine stie cand!
La brutariee cu toti smekerii astia nenorociti! Auzi: a castigat licitatia o firma din Ploiesti! Mai lasanee! Ce se facea TM daca nu exista pe harta ploiestiul?? O intoarceti-ti-ti(licitati-ti-ti) ca la ploiesti! La brutariee (de la ploiesti sau TM), asta va lasam sa alegeti voi hotilor pre/post era ciuhy&robbu!
Robuste o sa te ia si pe tine ca o sa va găsească pe interceptări!!!Robule fa-ți bagaju ca mai ai putin!!!
eeee…nu stiu daca anchetatorii stiu dar ROMPREST se ocupa si de curatenia in sediul ENEL….LOL LOL…poate cineva de la DIICOT da si pe aici LOL