Peste 200 de angajați ai CEH protestează în curtea Termocentralei Mintia. Care...

Peste 200 de angajați ai CEH protestează în curtea Termocentralei Mintia. Care este motivul nemulțumirilor

0
DISTRIBUIȚI

complexul energetic hunedoara hunedoaralibera_ro

Peste 200 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara protestează în curtea Termocentralei Mintia, nemulțumiți de faptul că Guvernul nu a acordat ajutorul de stat în valoare de 167 milioane lei (37,7 milioane euro) aprobat de Comisia Europeană, printre revendicări fiind crearea unei strategii energetice naționale care să cuprindă termocentralele Mintia și Paroșeni și minele din Valea Jiului și desfințarea unei firme deschise în luna aprilie care a preluat o parte din servicii și care este generatoare de costuri mari.

„Este un protest spontan.


Se asigură continuitatea în activitate. Oamenii din schimbul lll nu au plecat acasă dimineață și o parte din schimbul l nu au intrat la muncă pentru a protesta față de neacordarea ajutorului de stat în valoare de 37,7 milioane euro pentru achiziționarea certificatelor de carbon care ar asigura continuitatea activității, dar și pentru desființarea firmei PrestServ înființată în 17 aprilie cu scopul de a prelua căile ferate uzinale, cantinele și cabinetele medicale de la termocentralele Mintia și Paroșeni. Acestă nouă firmă este generatoare de costuri pentur cele două termocentrale și are noi posturi bine plătite. Dacă până acum serviciile erau interne și oamenii erau angajați ai CEH acum apelăm la acestă firmă pentru servicii și ne va costa mai mult”, a declarat liderul Sindicatului Liber Electrocentrale Deva, Ionel Ticula.

Potrivit lui Ticula protestul nu a fost organizat de sindicat, fiind unul spontan. Printre revendicările protestatarilor se numără crearea și asumarea de către Guvern a unei strategii energetice naționale care să cuprindă termocentralele Mintia și Paroșeni și minele din Valea Jiului, asfel încât cele peste 6.000 de locuri de muncă să fie menținute.

In cursul zilei de ieri, peste 300 de angajați ai Termocentralelor Mintia și Paroșeni au pichetat sediul Prefecturii Huendoara, protestul fiind organizat de sindicat pentru a atrage atenția asupra situației critice în care se află Complexul Energetic Hunedoara.

Sursa foto: hunedoaralibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.