Povestea FASCINANTĂ a timişoreanului care cântă în zece limbi şi trăieşte de...

Povestea FASCINANTĂ a timişoreanului care cântă în zece limbi şi trăieşte de doi ani şi jumătate în Asia: „Aici nu există prejudecăţi faţă de români ca şi în Europa“ FOTO

0
DISTRIBUIȚI

chrisjacobUnul din timişorenii care într-o vreme a susţinut nenumărate concerte şi în cluburile locale, Chris Iacob, a ales de ceva vreme să-şi desfăşoare activitatea muzicală tocmai în Asia, unde a fost primit cu braţele deschise, fiind considerat un „exotic“.

Pe numele său adevărat Cristian Iacob, muzicianul a debutat pe scenă la vârsta de şapte ani, în cadrul festivalului Cântarea României, iar în adolescenţă a fost solistul vocal al formaţiei punk Guranii, cu care a cântat printre altele la primul festival Underground din Timişoara, la Sala Lira, sau în vestitele concerte punk desfăşurate la Periam-Port. Mai apoi şi-a încercat norocul la diverse concursuri de talente (Popstars, Megastar sau Freshstar), iar în 2007 a cântat preţ de jumătate de an în cluburi din Irlanda, După care a mai cântat „pe afară“ în diverse musical-uri ca Jesus Christ Superstar, Joseph And His Technicolor Dreamcoat, Phantom Of The Opera sau Starlight Express. Din când în când, muzicianul a mai revenit acasă şi a susţinut câteva concerte atât în formule restrânse cât şi alături de formaţia Storm Easy.

De mai bine de doi ani şi jumătate, timişoreanul s-a mutat în Asia, unde a avut parte de experienţe deosebite. „Sunt de doi ani şi jumătate în Asia şi am cântat în cele mai faimoase cluburi de muzică live din Beijing, Guangzhou, Hong Kong, Singapore sau Malaezia. Viaţa muzicală aici este foarte «happening», adică se întâmplă multe şi pe toate planurile. Oamenii sunt foarte informaţi şi când vin la concert sau la un club cu muzică live e o atmosferă nemaipomenită. Se bucură şi apreciază muzica, sunt foarte informaţi muzical şi ştiu să facă diferenţa între kitsch şi calitate. Au o scenă foarte diversificată de la Top Pop 40’s până la Hip-Hop, Rock, Jazz, Acoustic şi EDM (n.r. – electronic dance music)”, ne-a declarat Chris Jacob.

Actualmente, muzicianul timişorean este solistul formaţiei Cool Band, în care activează o serie de „străini“ şi susţine concerte pentru lanţul de cluburi Soju din Malaezia. „Liderul trupei Cool Band este un pianist foarte talentat din Mauritius, pe nume Yannick Volfrin. Cânt alături de două fete, un rapper şi patru instrumentişti. E o formaţie mixtă formată din canadieni, filipinezi, americani, malaezieni, mauritieni şi eu din România. Cântăm exclusiv pentru lanţul de cluburi Soju din Malayezia. Ce-mi lipseşte de acasă? Prietenii şi familia“, spune muzicianul.

chris7„Oportunităţi aici sunt multe, trebuie numai să fii deschis la noi experienţe“

După ce a cântag o vreme în Vietnam, Singapore, Thailanda, China, Hong Kong şi Emiratele Arabe Unite, timişoreanul s-a stabilit de un an în Malaezia. „Am fost primit foarte bine. Aici nu există prejudecăţi faţă de români ca şi în Europa. Ba din contră, fiind singurul român din circuitul ăsta sunt văzut ca şi exotic. Îmi amintesc când acum doi ani şi jumătate am ajuns în Vietnam angajat de compania El-Live, care produce band-uri pentru hotelurile de 5 stele. M-am adaptat destul de repede, dar şi cu foarte multă muncă. Am fost trimis de companie în Singapore, unde am cântat într-unul din cluburile de top de acolo. Am stat un an şi jumătate în El-Live şi am fost cu ei în Vietnam, Singapore, Thailanda, China, Hong Kong şi Emiratele Arabe Unite. Am cântat în cluburile din hotelurile de 5 stele pentru Grand Hyatt, Park Hyatt, Hilton, Sheraton şi W Hotel. Mai apoi am venit în Malayezia, unde sunt de aproape un an şi unde cânt pentru compania Soju, ce deţine şi casa de discuri şi producţie Worldwide Platinum Records, unde sunt semnat“, spune timişoreanul.

Muzicianul a reuşit să se integreze în angajamentele avute pe tărâm asiatic şi a învăţat să cânte în zece limbi.


„Din fericire pentru mine, prind foarte repede limbile străine. În 2010 şi 2011 am cântat pe vase de croazieră, în jurul lumii, unde am avut show-uri în care am cântat în zece limbi străine. Nu am avut probleme să învăţ să cânt corect în nici una dintre limbile cerute printre care şi ebraică, hindi, arabă, japoneza, germană, spaniolă, rusă, italiană, franceză şi greacă. Acum, pe lângă limbile pe care le vorbesc deja, studiez chineza, dialectul mandarin, care e limba majoritar vorbită în China, Taiwan, Singapore şi în mare parte din Malaezia. Cânt şi vorbesc destul de bine în mandarină, aşa că acum încerc cântece în cantoneză, care este mult mai grea“, spune el.

În ceea ce priveşte muzica made in România, muzicianul recunoaşte că nu prea e la curent cu scena din ţara noastră. „Nu prea urmăresc scena de acasă. M-am cam rupt de foarte mult timp, ce e drept, dar chiar şi când eram în România nu prea urmăream, pentru că, sincer, nu aveam ce să urmăresc. Desigur, sunt mici excepţii care nu îmi vin acum în minte“, ne-a declarat el. În ceea ce priveşte planurile de viitor, timişoreanul intenţionează să editeze două albume şi îşi doreşte să devină chiar şi actor.

„Am foarte multe planuri. Lucrez la două albume, unul de pop acustic şi unul EDM. Nu urmăresc neapărat să am succes, deşi recunosc că mi-ar plăcea, dar aş vrea să le înregistrez în primul rând pentru mine. Dacă ies şi au succes, foarte bine, dacă nu, iarăşi OK. Viaţa mea şi cariera mea sunt în Asia, deci toate planurile mele de viitor sunt aici. Aş vrea să joc în filme aici, dar asta s-ar putea numai după ce voi stăpâni la perfecţie mandarina şi cantoneza. Am jucat în teatru muzical pe vasele de croazieră şi pot să zic că am prins microbul de acolo. Oportunităţi aici sunt multe, trebuie numai să fii deschis la noi experienţe“, ne-a declarat Chris Jacob.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.