PREMIERĂ de excepție la teatrul maghiar “Csiky Gergely”: „Oameni și șoareci” a...

PREMIERĂ de excepție la teatrul maghiar “Csiky Gergely”: „Oameni și șoareci” a lui John Steinbeck, în regia lui László Sándor

0
DISTRIBUIȚI

afis

O nouă premieră pusă în scenă de teatrul maghiar “Csiky Gergely” va vedea luminile rampei joi, de la ora 19,00, în sala mare a teatrului. Este vorba de celebra piesă a lui John Steinbeck, “Oameni și șoareci”, în viziunea regizorală a lui László Sándor, care, în urmă cu cinci ani, a mai montat la teatrul maghiar “Livada de vișini”. Scenografia îi aparține lui Csik György, muzica a fost compusă special pentru acest spectacol de Cári Tibor iar Góli Kornélia semnează dramaturgia spectacolului. Distribuția este alcătuită din Bandi András Zsolt (George), Molnos András Csaba (Lennie), Kocsárdi Levente (Șeful), Asztalos Géza (Curley), Lörincz Rita (nevasta lui Curley), Kiss Attila (Slim), Csata Zolt (Carlson) Vass Richárd (Whit) și Tokai Andrea (Crooks) iar rolul personajului Candy, atribuit inițial lui Dukász Péter, a fost asumat de Balász Attila. Spectacolul este, de altfel, dedicat regretatului actor,  trecut recent în neființă în urma unui tragic accident.

laszlo sandor

Regizorul spectacolului, László Sándor, este de părere că “piesa vorbește despre ceea ce azi ne lipsește poate cel mai mult, umanismul, și despre ceea ce ne sufocă, singurătatea.


Asta-i boala la modă, care ne apasă pe toți: singurătatea asta ciudată”. Cât despre felul în care a gândit spectacolul, el a adăugat: “Vrem să evităm realismul spațiului de joc, ca să ne putem axa mai mult pe latura umană și pe cruzimea lumii pe care ne-o dezvăluie textul. Pentru a realiza singurătatea de care vorbeam, trebuie evitat orice <<ambalaj>> plăcut, fiindcă asta ar însemna că lumea ne mângâie, ceea ce nu este adevărat”.

Spectacolul se joacă în limba maghiară, cu traducere simultană în limba română. La premieră, costul biletului este 16 lei iar posesorii KULT-card beneficiază de intrare gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.