Principesa Margareta a României și ministrul Educației, așteptați la Universitatea de Agronomie...

Principesa Margareta a României și ministrul Educației, așteptați la Universitatea de Agronomie din Timișoara, la 70 de ani de la înființarea instituției. Ce acțiuni inedite vor avea loc

1
DISTRIBUIȚI

10346277_779521458733001_2858473792064196830_n

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara se pregătește de sărbătoare. Asta pentru că, la sfârșitul lunii mai, aniversează 70 de ani de la fondare prin Decret Regal de către Majestatea Sa, Regele Mihai I al României. Conducerea instituției de învățământ superior a pregătit o serie de acțiuni pentru a marca acest eveniment important, timp de o săptămână, în perioada 25 – 31 mai.

Astfel, în data de 29 mai a fost pregătit un program aniversar, care va începe cu o ceremonie de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa Alteței Sale Principesa Moștenitoare Margareta a României.


La eveniment este așteptat să participe și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care va asista și la deschiderea oficială a expoziției Banat Agralim.

„Vrem să acordăm această distincție Principesei Margareta a României în semn de prețuire pentru întreaga activitate și pentru implicarea deosebită a Casei Regale, a principesei, în procesul de democratizare a României și în mod deosebit de susținere a valorilor tradiționale românești în care satul românesc este elementul principal, sat pe care universitatea noastră îl servește”, a explicat, astăzi, Paul Pîrșan, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului.

Tot în Săptămâna Universității de Agronomie, va avea loc și ședința Consiliului Național al Rectorilor, la care participă toți rectorii universităților de stat și private din România. În ceea ce privește expoziția Banat Agralim, conducerea universității a anunțat că aceasta este singura expoziție agricolă pe care o universitate din România o organizează. „Vor fi inagurate trei evenimente importante în cadrul Banat Agralim: o expoziție agro-alimentară, una a meșteșugurilor și una de porturi populare. Vor fi expuse aproximativ 80 de costume populare autentice”, a explicat Stelian Acaticăi, profesor în cadrul universității. Expoziția are loc în perioada 29 – 31 mai.

1 COMENTARIU

  1. Dacă tot vă ploconiţi în faţa monarhiei, cel puţin fiţi echitabili şi trataţii pe toţi la fel! Consider că la fel de bine i se cuvine acest titlu de „Doctor honoris pausa suma cum fraude” şi prinţului CIOABĂ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.