Proiect în premieră la Timișoara: actrița Ana Munteanu, decisă să se plimbe...

Proiect în premieră la Timișoara: actrița Ana Munteanu, decisă să se plimbe cu bicicleta prin oraș pentru a colecta de la timișoreni borcane cu ulei utilizat la gătit. Care este scopul acțiunii

0
DISTRIBUIȚI

borcanul cu ulei

Actrița Ana Munteanu a lansat un proiect inedit, în premieră la Timișoara. Este vorba despre „Borcanul cu Ulei”, un proiect care presupune colectarea uleiului alimentar utilizat la gătit cu ajutorul unor borcane, care mai apoi sunt transportate până la locul de depozitare cu un mijloc de transport eco. Și anume, un cargo-bike condus de actrița timișoreană, care este decisă să se plimbe împreună cu fiul ei de doar doi ani și jumătate, în fiecare sâmbătă, pe la casele timișorenilor, cu scopul de a aduna borcanele cu ulei alimentar uzat. Proiectul are și un caracter social, asta pentru că banii adunați din vânzarea borcanelor unei firme care va recicla uleiul vor fi direcționați spre susținerea reabilitării grădiniței Waldorf.

Proiectul „Borcanul cu Ulei” este dezvoltat și implementat împreună cu Asociația Eco Club Timișoara, scopul acestuia fiind conștientizarea și informarea cetățenilor cu privire la efectul negativ al aruncării uleiului uzat prin chiuvetă în canalizare asupra poluării apei, rețelei de canalizare, naturii și totodată asupra calității vieții fiecărui om în parte.

poza (5)

„Am citit că un litru de ulei uzat poluează un milion de litri de apă și atunci m-am gândit cum ar fi ca de mâine să nu mai arunc uleiul în chiuvetă, să-l strâng.


Din dorința de a spune mai departe această poveste, m-am decis ca în fiecare sâmbătă, împreună cu băiețelul meu, să plecăm la plimbare prin oraș pe bicicletă, să mergem la oameni pentru a colecta borcanele cu ulei. Îmi doresc să și vorbesc cu acești oameni, să-i cunosc, nu doar să iau borcanele și să plec”, a explicat, astăzi, actrița Ana Munteanu.

Prima ieșire cu cargo-bike-ul va avea loc duminică, 24 mai, în cadrul evenimentului „Cochete pe Biciclete”. Atunci se vor distribui sacoșe Eco Club Timișoara și borcane pentru colectarea uleiului alimentar uzat, care au inscripționate pe ele atât instrucțiunile de colectare ale uleiului, cât și un număr special de telefon unde se vor face programările colectării borcanelor cu ulei. Mai multe informații despre proiect se găsesc la numărul de telefon 0727.241.114 sau pe site-ul www.borcanulcuulei.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.