PROMISIUNE Trei milioane de euro pentru Muzeul Revoluţiei la Timişoara. Ce demersuri...

PROMISIUNE Trei milioane de euro pentru Muzeul Revoluţiei la Timişoara. Ce demersuri va face senatorul Ben-Oni Ardelean la Ministerul Culturii

1
DISTRIBUIȚI

ben-oni ardelean3

Noi promisiuni legate de Muzeul Revoluţiei făcute de senatorul PNL Timiş, Ben-Oni Ardelean. Acesta a declarat astăzi că „am avut o discuţie cu domnul ministru al Culturii și cu doamna secretară generală acum trei săptămâni. E o discuție pe care am avut-o, a reiterat faptul ca acea deschidere fianciară pe care am obținut-o în urmă cu mai bine de un an este încă valabilă, proiectul a cunoscut un oarecare blocaj anul trecut datorită ministrului din perioada respectivă, care avea o problemă cu Timișoara în sine. Nu vreau să intru în dezbaterea statuii (n.r – mutarea monumentului Fidelităţii din Cimitorul Eroilor în Piaţa Bălcescu) şi în alte dezbateri, dar problema a fost schimbarea ministrului. Am găsit acum deschidere la noul ministru, care a înţeles că acest muzeu nu este doar al bănăţenilor, ci unul pentru România. Întrucât aceste fonduri de trei milioane de euro sunt încă disponibile și viabile, acest proiect poate fi gestionat doar de minister.


Asta presupune ca Ministerul Culturii să aibă întreaga coordonare, să aibă clădirea proprie sau un teren pe care să construiască o clădire proprie, iar muzeul să fie gestionat de minister. Nu e muzeul meu, nu e al primarului, e al României”, a declarat senatorul.

memorial_int02_2ea03f3cc2

Cât despre stadiul actual al demersurilor pentru realizarea muzeului, nimic nu este încă concret, însă Ardelean dă asigurări că lucrurile încep să se mişte. „ În momentul acesta împreună cu domnul primar Robu am indentificat o posibilă locaţie. Vreau să vă spun din start că nu am exclus posibilitatea unei colaborări în privința respectivă cu actuala locație unde funcționează Memorialul Revoluției care îndeplineşte toate condițiile”. a spus liberalul. Deşi nu a vrut să spună care este noua locaţie, Ardelean a dezvăluit că e în zona Primăriei Vechi. Mai mult, acesta spune că săptămâna viitoare speră să poată duce nişte schiţe ale noului muzeu la minister.

1 COMENTARIU

  1. INCULTUL de beni se da mare intelectual! La scoala era un submediocru elev, dupa care a facul si el facultatea la pocattii lui, cica si doctoratul (scris de altii), acum este si mare conf.! vai de studentuu aia care trebuie sa invete din cursurile lui!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.