Protest EXTREM al unui miner din Valea Jiului. De ce s-a legat...

Protest EXTREM al unui miner din Valea Jiului. De ce s-a legat cu lanțuri de poarta minei UPDATE Când vine ministrul energiei

0
DISTRIBUIȚI

greva foamei

Liderul sindical al exploatării miniere Lonea, Vasile Păduraru, 45 de ani, s-a legat cu lanțul la intrarea în curtea minei și a intrat în greva foamei, supărat că nu există resurse financiare necesare pentru materiale și piese de schimbe, necesare producției de cărbuni planificate, motiv pentru care minerii nu vor reuși să-și ia salariul întreg. Potrivit președintelui Sindicatului Muntele, Petru Nica, liderul sindical al Minei Lonea l-a anunțat de dimineață despre intenția sa și a susține că a încercat să îl tempereze însă nu  reușit să-l facă să renunțe la forma de protest.


Nica susține că în cursul zilei de ieri a discutat cu liderii sindicali despre problemele cu care se confruntă Complexul Energetic Hunedoara și a anunțat că dinspre București nu vin decât decizii de fluidizare a firmei, adică desprinderea sectorului de minerit de cel de energie. În plus acesta spune că minele ar putea intra în program de închidere.

UPDATE Mirecuri dimineața, nu mai puțin de 300 de mineri, 200 de la Lonea, schimburile 3 și 4, 100 de la Lupeni, au refuzat să intre în subteran. Doi lideri sindicali au declanșat și ei greva foamei, unul la preparația Coroiești, celălalt la mina Lupeni. Aseară, Vasile Păduraru a avut nevoie de intervenția medicilor de pe Ambulanță, pentru că s-a simțit rău, însă nu a renunțat la protest.

UPDATE Peste 300 de mineri protestează în curtea fabiricii. Lor li s-au alăturat și câteva zeci de angajați TESA, care poartă banderole albe. Directorul CEH, Constantin Jujan a ieșit să vorbească cu protestatarii și a anunțat că mâine va veni ministrul energiei pentru a discuta cu reprezentanții sindicali

Foto: gazetadedimineata.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.