Purificatorul de aer alimentat cu energie solară, invenția cu care o tânără...

Purificatorul de aer alimentat cu energie solară, invenția cu care o tânără din Timișoara va reprezenta România la o importantă competiție internațională

0
DISTRIBUIȚI

554872eb65f86-940x530

Două proiecte românești, propuse de doi studenți creativi, au trecut în prima etapă a competiției internaționale Electrolux Lab 2015, ce oferă studenților la design o platformă unde își pot expune proiectele în fața întregii lumi. Invențiile românești au fost alese din peste 1.700 de proiecte înscrise în concurs, venite din peste 60 de țări din întreaga lume.

Primul proiect românesc care a trecut în etapa următoare a Electrolux Lab este „YoYoAir”, un purificator de aer alimentat cu energie solară, propus de Adelina Ionela Tripon, de 22 de ani, studentă la Universitatea de Vest din Timișoara. Purificatorul YoYoAir poate fi folosit atât precum o jucărie YoYo, timp în care se încarcă, dar și drept purificator de aer capabil să identifice zonele cu mirosuri neplăcute și să le elimine.

Cel de-al doilea proiect se numește „Choose and Try”, care reprezintă, de fapt, un laborator culinar propus de un student din București. Dispozitivul permite testarea unei rețete sau combinații unice de ingrediente cu ajutorul printării unei mostre 3D și apoi oferă informații despre pașii necesari obținerii preparatului respectiv.

Pentru a trece în etapa următoare a competiției, proiectele românești au nevoie de cât mai multe voturi.


Cele mai votate cinci proiecte vor trece direct în semifinale, fără jurizare. Tema celei de-a 13-a ediții a competiției este „Copii sănătoși și fericiți”, accentul fiind pus pe idei inovatoare de produse, accesorii, consumabile și servicii din trei zone de interes: gătit, îngrijirea textilelor și purificarea aerului.

Competiția Electrolux Design Lab constituie pentru mulți dintre concurenți un prim pas către o carieră de succes și oportunități de colaborare în domeniul designului. Premiul întâi al competiției este un stagiu de practică plătit, de șase luni, la un centru internațional de design Electrolux. Câștigătorul premiului întâi va primi și 10.000 de euro, premiul al doilea are o valoare de 6.000 de euro, iar premiul al treilea constă în 4.000 de euro. De asemenea, conceptul cu cele mai multe voturi online va primi Premiul Publicului, constând în 2.000 de euro. Proiectele studenților români pot fi votate AICI!

Timișoara a fost bine reprezentată și anul trecut la Electrolux Design Lab, trei proiecte ale studenților din orașul de pe Bega ajungând în semifinală, iar un proiect chiar în finală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.