Rectorul UVT, ferm pe poziții: cedează municipalității terenul din zona Oituz doar...

Rectorul UVT, ferm pe poziții: cedează municipalității terenul din zona Oituz doar dacă primește în schimb ceva la fel de valoros. Ce nemulțumiri are Marilen Pirtea VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

marilen pirtea la pressalert (6)

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, nu își schimbă atitudinea în fața municipalității. Nu vrea să cedeze fosta popotă din zona Oituz Primăriei Timișoara, care intenționează să construiască acolo o parcare subterană cu peste 1.000 de locuri, fără să primească ceva valoros în schimb. Vă reamintim că, în urmă cu trei luni, primarul Nicolae Robu spunea că ar fi dispus să ofere Universității de Vest clădirea Primăriei Vechi din Piața Libertății în schimbul terenului din zona Oituz, însă Marilen Pirtea a refuzat oferta.

„Universitatea de Vest din Timișoara nu se opune dorinței timișorenilor de a avea mai multe parcări subterane în zona centrală, inclusiv în zona Oituz, dar UVT nu vrea să cedeze niciun metru pătrat din ce are fără a primi la schimb ceva la fel de valoros.


Ne-am dori să schimbăm fosta popotă cu o proprietate a Primăriei Timișoara în care să putem realiza un centru de excelență sportivă, în care să mutăm facultatea de sport integral, de exemplu. În acest moment, sunt demarate evaluări ale proprietăților pe care le avem și pe care municipalitatea ni le poate oferi. Oricum, terenul din zona Oituz este obținut de UVT de la Ministerul Educației, deci poate fi înstrăinat tot prin minister”, a explicat Marilen Pirtea în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara a mai declarat, în timpul emisiunii, că este nemulțumit de faptul că orașul de pe Bega nu este recunoscut ca unul universitar. „Mă doare faptul că în Timișoara sunt patru universități de stat, complexe, fiecare cam cu treaba ei, care nu sunt unite. Mi-aș dori de la Timișoara să văd o direcție, ca oraș, să ne declarăm un tip de oraș. Una e să faci campania pentru titlul de Capitală Culturală Europeană și alta este să ai brandul tău ca oraș. Cred că am putea aduce mai mulți studenți cu fonduri comune de la Primăria Timișoara și de la cele patru universități”, a mai precizat Marilen Pirtea.

Tot în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, rectorul Universității de Vest din Timișoara a ținut să precizeze încă o dată faptul că este mândru de studenții care au protestat în urmă cu aproape două săptămâni, asta pentru că „la Universitatea de Vest din Timișoara nu vrem să creăm roboți, ci cetățeni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.