Sălbatica Piață Iosefin: cum arată acum spațiile verzi rămase neîngrijite de anul...

Sălbatica Piață Iosefin: cum arată acum spațiile verzi rămase neîngrijite de anul trecut GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI

piata iosefin buruieni spatiu verde (7)

Strada Iancu Văcărescu din Timișoara a ajuns să arate ca o tarla comunală pe care poți scoate oile și vacile la păscut în fața Pieței Iosefin. Ideea nici nu ar fi așa de rea, având în vedere că laptele s-ar putea vinde proaspăt, direct la piață.

Lăsând gluma la o parte, buruienile au întrecut orice măsură în alveolele din mijlocul străzii și pe fâșiile de iarbă de pe marginea drumului. Ciulini înalți de un metru, pir gigant, iarbă încâlcită, buruieni cu flori galbene, păpădii, limba-oii, și lista poate continua. De anul trecut, firma care e plătită din banii publici pentru întreținerea spațiului verde pe stradă nu a mai ajuns în zonă. „Muncitorii firmei care se ocupau de spațiile verzi ale străzii, nu au mai venit de prin octombrie – noiembrie”, spune Aurora B, o timișoreancă din zonă.

Prin urmare buruienile au crescut care încotro, în timp ce plantele decorative aduse inițial – panseluțe și mușcate, au dispărut ca prin minune, cu tot cu pământul din jardinierele montate gata crăpate.

IMG_0116Lucrarea de amenajare a străzii Iancu Văcărescu, pe tronsonul dintre podul peste Bega și linia de tramvai, a costat 8,2 milioane de lei, din care 6,5 milioane reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar realizarea ei a durat din mai 2013 până la finele lunii martie a acestui an. SC Bau Center Vest SRL a lui Georgică Cornu a fost firma care a câștigat licitația, și a dat în subantrepriză, către Dinu Instal, anumite lucrări din cadrul amenajării.

UPDATE Conform reprezentanților primăriei, procedura de atribuire a lucrărilor de întreținere pentru spații verzi este în desfășurare, însă data la care aceasta va fi finalizată este încă incertă. „Licitaţia pentru întreţinerea spaţiilor verzi din Timişoara se află în perioada de analiză a ofertelor depuse, urmând etapa de licitaţie electronică. Până în prezent nu au fost înregistrate contestaţii cu privire la procedurile din cadrul licitaţiei pentru atribuirea serviciilor de «Întreţinere şi amenajare a parcurilor, scuarurilor, spaţiilor verzi, sistemelor de irigare, locurilor de joacă şi a canisitelor, tăieri de corecţie, elagare şi defrişare arbori de pe domeniul public al Municipiului Timişoara». În cadrul contractelor ce vor fi încheiate este inclusă şi str.


Văcărescu, iar serviciile atribuite vor cuprinde atât lucrări de întreţinere a spaţiilor verzi, cât şi de plantare de material dendro – floricol”, a transmis Alina Pintilie, purtător de cuvânt al Primăriei Timișoara.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.