SCANDAL în Retezat între reprezentanții unui ONG de protecția mediului și un...

SCANDAL în Retezat între reprezentanții unui ONG de protecția mediului și un grup de bărbați: mai multe persoane au ajuns la spital. Ce spune poliția UPDATE Rănit transportat cu elicopterul SMURD la Cluj

5
DISTRIBUIȚI

agent green gabi paun

Gabriel Păun, șeful asociației Agent Green, o jurnalistă de la o televizune din Germania și mai mulți tineri susțin că au fost atacați astăzi de aproximativ 10 bătăuși, cu bâte și alte arme albe, în timp ce încercau să documenteze proiectul hidrocentralei de pe Râul Alb, din Georparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului (Coroiești, jud. Hunedoara). Ei au ajuns în stare critică la spital. Păun și ONG-ul pe care îl conduce au demascat zilele trecute defrișările ileagle realizate de Schweighofer-Holzindustrie cu acordul șefului Romsilva, Adam Crăciunescu.

În zonă fuseseră semnalate, săptămâna trecută, tăieri de copaci care ar fi putut proveni fie din Parcul Național Retezat, fie din parcul natural, informează Româniacurată.ro.

Păun (foto) a fost lovit de mai multe ori și a scăpat ascunzându-se în pădure. Practic, ecologistul abia apucase să se dea jos din mașină. Liderul Agent Green a povestit pentru aceeași sursă cum s-au petrecut lucrurile: „Nici nu am apucat să ne dăm jos din masină. A venit o masina cu niste oameni imenși care au început pur și simplu să ne lovească. Pe mine m-au lovit în cap și în torace. M-au pus de trei ori la pământ. Atunci, în explozia aia de violență, am văzut cum una din mașini a trecut peste cineva”.

În timp ce încercau să scape, una dintre mașinile cu care ecologiștii veniseră la fața locului l-a lovit pe unul dintre agresori, care a fost transportat la spitalul din Deva pentru investigații suplimentare.

Hunedoreanul Alin Andrioni, care coducea una dintre mașinile cu care tinerii ecologiști au urcat pe Râul Alb. E a povestit pentru România Curată ce s-a întâmplat: „Au coborât dintr-o remorcă cu bâte, cu arme albe. Mai erau trei bărbați și două femei, dintre care una era o ziaristă de prin Germania.


Nu ne gândeam să fim atacați ca-n evul mediu sau ca-n Africa. Unii dintre atacatori erau la bustul gol ca indienii. Doamna din Germania urla și intrase în șoc, nu se mai controla de spaimă. Nu știam ce s-a întâmplat cu ceilalți. Gabi s-a ascuns în niște boscheți până am reușit să anunțăm poliția, că nu era semnal acolo sus. Am scos-o pe reporterița nemțoaică de acolo cu mașina și o mașină tot ne urmărea în spate. Camera pe care era filmul am ascuns-o langă un câmp de grâu. Ne era frică să nu o confiște urmăritorii noștri. Ulterior fata din Germania a mers cu poliția și a recuperat și camera și pe Gabriel Păun. A avut loc și un accident. Practic mașina mea a fost atacată. S-au agățat de ea din toate părțile și din spate și din lateral, și pe capotă s-au aruncat. Unul din ei a căzut jos de pe capotă și s-a agățat probabil. Eu n-am simțit nimic acolo, numai hopuri și drum accidentat. Probabil că eu l-am agățat cu roata din spate. Dar am chemat salvarea și a venit și l-a dus la spital”.

Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Poliției Hunedoara, spune că o echipă operativă din cadrul Poliției orașului Hațeg, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, a întocmit dosar penal și continuă cercetările, în vederea stabilirii circumstanțelor în care s-a produs incidentul și a luării măsurilor legale. „Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului a stabilit faptul că un bărbat în vârstă de 40 de ani, din oraşul Hațeg, s-a deplasat, împreună cu alte patru persoane, reprezentanţi ai unui ONG de mediu, pe raza satului Coroeşti, cu intenția de a se documenta cu privire la construirea unei micro-hidrocentrale. Între grupul din care făceau parte reprezentanţii ONG-ului și alt bărbat, în vârstă de 48 de ani, reprezentantul societății comerciale din Deva care intenționează să construiască micro-hidrocentrala care, la rândul său, era însoţit de mai multe persoane, a avut loc un conflict, în urma căruia bărbatul în vârstă de 48 de ani cât şi un activist de mediu au suferit vătămări corporale, fiind transportați la Spitalul Orășenesc Hațeg, pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a declarat Nițu.

UPDATE Mihalache Bocea, reprezentantul firmei care execută lucrările la micro-hidrocentrală este cel care a fost acroșat de mașină, starea sa fiind gravă, fiind diagnosticat, conform „Adevărul”, cu traumatism cranio-cerebral și transferat de la Hațeg la Spitalul Județean de Urgență din Deva.

UPDATE 2 Pacientul a fost transferat cu elicopterul SMURD la Cluj, pentru a fi tratat la clinica de neurochirurgie de acolo.

Sursa foto: agentgreen.ro

5 COMENTARII

  1. Sa nu uitam ca totusi erau pe o proprietate privata fara acordul proprietarilor.Puteau la fel de bine sa dea peste 50 de caini care sa-i sfasie bucati si atunci nu mai discutam despre asta.Proprietatea omului,cainii omului ce au cautat acolo? Dupa parerea mea intrebarea ramane…Ce au cautat acolo? Nu zic ca sunt de acord cu taierile masive de arbori,chiar le-as taia macar o mana celor care fac asta,dar daca cerem sa se respecte legea…cum facem sa cerem ceva ce noi incalcam? Nu asta e metoda…

  2. Proprietate privata ( oare in ce conditii o fi devenit privata ) sau nu , nimeni nu iti da dreptul sa iei lumea la bataie pur si simplu. Si sunt si mai curios daca existau delimitari fizice , gard imprejmuitor si insemne ale proprietatii private….. mai da-i in plm de cacati care se cred stapani pe tot …. ar fi trrbuit sa ii calce cu masina pe toti, nu doar pe unul singur ….avand in vedere cum au venit la lupta proprietarii , va dati seama ca asa se comporta cy oricine ….. ar trebui sa fie impuscati scarbele ordinare

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.