Secretarul Primăriei Timişoara, mărul discordiei în CLT: „Am considerat că tăcerea unui...

Secretarul Primăriei Timişoara, mărul discordiei în CLT: „Am considerat că tăcerea unui om inteligent valorează de o mie de ori mai mult decât vorbele unui om prost”. Cum l-a atacat pe Alfred Simonis

1
DISTRIBUIȚI

ioan cojocari incruntat 002

Scandal astăzi în plenul Consiliului Local Timişoara, unde consilierul local Alfred Simonis a cerut ca aleşii să dea un vot de principiu care să poată confirma încrederea în secretarul primăriei, pentru a vedea şi cetăţenii care este încrederea de care se bucură secretarul şi pentru a vedea şi care sunt grupurile politice care îl susţin.

„Până la urmă acest vot nu trebuie să se refere la ultima decizie, nu cred că facem nimic rău fără niciun pic de efect juridic. Nu cred că este legal”, a spus Simonis. În vreme ce doar grupul PSD a fost de acord cu votul, independenţii Flavius Boncea şi Adrian Orza au fost împotriva unui astfel de tip de vot, la fel ca şi liberala Maria Saracan.

Nervos că Alfred Simonis nu vrea să înceteze cu atacurile la adresa lui, secretarul Ioan Cojocari a contraatacat. „Nu am dat nicio replică în spaţiul public, am considerat că tăcerea unui om inteligent valorează de o mie de ori mai mult ca vorbele unui om prost. În momentul de faţă apele s-au limpezit în privința finanțării echipei de fotbal, pe lângă cea scrisoare a apărut acuma un alt document care clarifică toată problema.


Este vorba de o hotărâre semnată de domnul preşedinte Nicolae Văcăroiu care aprobă raportul 9 din 2012 al comisiei pentru aplicarea unitară a opiniilor Curţii de Conturi. (…) Din iunie 2012 Curtea de Conturi sub semnătura domnului Văcăroiu spune că asocierea noastră este legală. Legea 60 dă dreptul la asociere, însă condiţiile trebuie stabilite prin acordurile dintre părţi. Hotărârea semnată de domnul Văcăroiu semnată şi comunicată dă voie. Toate actele au fost dosite. Domnul Simonis, nu am întrebat pe nimeni de ce stă în faţă la Bega şi face schimb valutar. Nu îmi permit să mă comport la nivelul ăsta, să discut. Dacă vrei să ai ceva cu Cojocari vino cu treburi concrete, nu te lega de treburi de astea, că Dumnezeu e sus şi ne vede şi dezmebrează toate treburile astea”, a spus Cojocari.

Primarul Nicolae Robu a comentat că „sigur că nu îşi are locul un astfel de vot şi de aici grupul PSD care sunt tabără politică normal că va specula, va spune că de fapt îl apreciez pe Cojocari şi nu vreau să îl dau afară cum am spus în campanie electorală, deşi eu nu am spus asta. (…) Legea a fost ambiguă, părerile au fost împărţite, iar de la nivelul Direcţiei Juridice la nivel naţional al Curţii de Conturi a existat un nivel de îneţelegere care a promovat înţelegerea pe care au avut-o primarul Ciuhandu şi consiliul judeţean de atunci. În astfel de situaţii nu cred că putem vorbi de culpe individuale, nici nu vreau să spun că judecătorii sunt incorecţi. Legea este de vină că permite astfel de interpretări”.

La votul deschis, singurii care au arătat că nu au încredere în Cojocari au fost consilierii PSD. Singrului care a votat şi pro şi contra a fost liberalul Forian Stoian, care a confudat voturile.

1 COMENTARIU

  1. Singura autoritate care putea califica ca legal sau ilegal actul era INSTANTA de JUDECATA si nu VACAROIU .
    Pe de alta parte Cojocari sa nu creada ca el este destept si altii sint prosti. Instanta a stabilit ca finantarea a fost ilegala. Cojocari pretinde ca cineva de la CC ar fi sustinut ca asocierea era legala dar ce s-a pus in discutie in instanta a fost daca FINANTAREA era legala sau nu si nu ASOCIEREA.
    In ce priveste sustinerea lui Robu exista o vorba despre calitatea podoabei capilare invers proportionala cu calitatea continutului de sub freza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.